Filtering by: Konsert
Klubb Grand New Opry - countryquiz!
Dec
19
to Dec 20

Klubb Grand New Opry - countryquiz!

Countrymusik i stadsmiljö på klubb Grand New Opry, Grand Öl & Mat i Malmö, onsdagen den 19:e december kl 20! Det blir Dan Englund extravaganza - Dan utlovar quiz, dj-set & Dan Englund sings Dan Englund (Dan har skrivit titelspåren på våra skivor) och som extra bonus, en finfin Buck Owens jullåt!
The Country Side of Harmonica Sam på scen ca kl 21-23.

View Event →
Klubb Chips For Tea + live Glenn Udéhn
Dec
21
to Dec 22

Klubb Chips For Tea + live Glenn Udéhn

Efter fullsatta lokaler i både Stockholm och Göteborg så kommer nu Göteborgs nya pophopp och stans nya indieprins Glenn Udéhn med bandet till Grand i Malmö.

Klubb Chips For Tea spelar indiepop, post-punk, riot grrrl, twee, power pop, sixties, punk, girl-groups och northern soul. Make a cup of tea, put a record on!

View Event →

Honeyboy Slim & the Bad Habits
Dec
14
to Dec 15

Honeyboy Slim & the Bad Habits

Hårdsvängande fyrmannaband från Vetlanda som är inspirerade av såväl blues som punk, men som spelar en Rock ’n’ Roll som har sina rötter i slutet av 50-talet och början av 60-talet. Honeyboy Slim & the Bad Habits bildades 2010 av medlemmar från punk-blues duon Five Finger Discount och New Orleans-influerade Jacob & the Jackals och har sedan dess turnerat både i Sverige, Europa och USA. Bandet har spelat på klubbar och festivaler som High Rockabilly i Spanien, Berlin Blues Trash och Viva Las Vegas.

View Event →
Live: Rotten Mind + Klubb Riksknas
Dec
7
to Dec 8

Live: Rotten Mind + Klubb Riksknas

Fredag 7 december välkomnar Grand Öl & Mat och Klubb Riksknas Rotten Mind till Malmö!

Rotten Mind är Uppsalabandet som turnerat ständigt sedan starten, i Sverige, Europa och Australien. Rotten Minds spelningar är helt fantastiska. Det är intensivt, svettigt, energiskt - garagepunk och postpunk när det är som allra bäst.

Klubb Riksknas är ett hopkok av soul, trap, rnb och disco, där det finns en stor chans att du kommer höra Chic's "Everybody Dance" samma kväll som du hör Cardi B's "I Like It" eller kanske t.o.m. Kanye West och Lil Pump's "I Love It". Det blir helt enkelt RIKSKNAS.

View Event →
Helgen v.48 + Caballo con Leche
Dec
1
to Dec 2

Helgen v.48 + Caballo con Leche

Helgen vecka 48 kommer infalla i år igen. Glöm aldrig att bob hund lever och frodas, oavsett vecka. Men vecka 48 är något heligt, eller hur? Kom och tänd ett ljus, dela ditt favoritminne med bob hund och dansa som om du hade tagit en trippeldos koffeinpiller. I levande format: Caballo con Leche är den skånska mjölkdrickande vildhästen som skrittar fram som en tornado mellan människors olika sinnen. Det blir högt, explosivt och precis som förut kommer deras odödliga tolkningar av bob hund-låtar framföras, än en gång. 

View Event →
Klubb Ode To Joy: Per Egland + support: The Cult of Boydah
Nov
24
to Nov 25

Klubb Ode To Joy: Per Egland + support: The Cult of Boydah

Per Egland är för allmänheten mest känd för låtarna Merkurius brinner och Lust och hägring från debutalbumet Slut dina ögon och dröm om Egland som kom 2010. Sedan dess han släppt ytterligare två skivor, turnerat land och rike samt blivit grammisnominerad fyra gånger.

Nya skivan Hej Lakej! är en spretig historia som andas Wire, postpunk och glåmigt 80-tal. Den är både spretig, påflugen och bräcklig.

The Cult of Boydah är en grupp som rör sig i det dolda och ofta byter skepnad. Ta en semester ifrån samtiden och ta dig till denna mobila fristad. Missa inte chansen att uppleva detta levande samarbete mellan ljud och bild.

View Event →
Remember Love med Star of Heaven + Justine Her
Nov
17
to Nov 18

Remember Love med Star of Heaven + Justine Her

Justine Her är musikern som den 17 november gästar Grand med sin egenskrivna, dynamiska musik med dess folkinfluerade melodier och berättande texter - tillsammans med en melankolisk, stor röst.

I klubben: Remember Love handlar om att förmedla dansglädje, lycka och energi. Kom och ladda upp kärlekens batterier. Vi bjuder på våra favoritlåtar och hoppas att du blir kär i dem med.

Star of Heaven är en sex-manna orkester i postrock-genren. Kända för sina melodiska och vemodigt hoppfulla melodislingor där piano, två gitarrer och fiol ömsom kraftfullt spelar ihop och ömsom ödsligt klingar ensamma ackompanjerade av känsligt spelade trummor och fyllig bas.

View Event →
Grand Cocktail Club med Teresa Pozgaj
Nov
15
to Nov 16

Grand Cocktail Club med Teresa Pozgaj

Den 15/11 gästas vi av grymma Teresa Pozgaj! Teresa har medverkat som lead- och körsångerska bakom en mängd artister bland annat som gästsångerska för den svenska hiphop- och soulgruppen Prominent. Gospelmusiken har alltid funnits med som en röd tråd och hon är just nu aktiv i malmökören Released Gospel Choir! Livemusik 21-00. Varmt välkomna!

View Event →
Sherpa The Tiger (UKR)
Nov
10
to Nov 11

Sherpa The Tiger (UKR)

Sherpa the Tiger är ett helt nytt band från Lviv, Ukraina som vi välkomnar till Grand. Utrustade med skröpliga sovjetiska syntar, kombinerar fyrmannabandet en kärlek till minimalistisk ambient musik och kosmiska grooves som kom ut från Östeuropa på 60- och 70-talet.

View Event →
Livejazz i loungen: Jazz Kitchen
Nov
9
to Nov 10

Livejazz i loungen: Jazz Kitchen

Malmö/Lund-baserade Jazz Kitchen tar arvet vidare från jazzens storhetstid på 50- och 60-talen och låter fredagkvällen börja med skön loungejazz. Sångerskan Sara Johansson de Silva tar dig genom en repertoar som börjar med Stan Getz medryckande bossa och slutar i swing med Duke Ellington.

View Event →
Klubb Krinolin - ALMA- kvartetten
Nov
6
to Nov 7

Klubb Krinolin - ALMA- kvartetten

Krinolin Kammarmusikklubben är ett nytt rum för konstmusik! Konserterna bjuder på klassisk musik i ett intimt format med en öppen och lättsam stämning där alla känner sig bekväma att delta och inga oskrivna regler finns. Drick något gott i baren eller ät en matbit från Grands fantastiska kök och känn dig som hemma i Malmös vardagsrum fyllt med levande klassisk musik.

View Event →
Ode To Joy / Clara Klingenström / Ludwig & Skyltdockerna / Dansa, fastän
Nov
3
10:00 PM22:00

Ode To Joy / Clara Klingenström / Ludwig & Skyltdockerna / Dansa, fastän

Temat i afton blir en indie och popkavalkad av rang. Vi välkomnar den briljanta Clara Klingenström för en dos självklarhet och ärlighet. Ludwig och Skyltdockorna ger oss en personlig musikalisk resa med fullständig närvaro, där scenen inte är en barriär. Det blir senare ett svettigt dansgolv med duon Dansa, fastän!

View Event →
John Moose live på klubb Remember Love
Oct
27
to Oct 28

John Moose live på klubb Remember Love

Live: John Moose är ett kulturkooperativ och band från de värmländska skogarna. Musiken är en blandning av mörk pop, kraut och folk, som har omskrivits av bland andra Rolling Stone Magazine och Time Magazine. I klubben: Remember Love handlar om att förmedla dansglädje, lycka och energi. Kom och ladda upp kärlekens batterier. Vi bjuder på våra favoritlåtar och hoppas att du blir kär i dem med. I lounge: Quizmaster Dallas

View Event →
Indie 500
Oct
20
to Oct 21

Indie 500

Från noll till Indie 500 på tre sekunder! En popfarthållare med Caroline Dickson och Tom Jerry Boman som aldrig byter musikfil utan att blinka först. Turboindie med Håkan Hellström, Veronica Maggio, The Sounds, Broder Daniel, Blur, Oasis, Casars, Strip Music, TTA, Joel Alme, Melody Club, Henrik Berggren, Frans Ferdinand, The Clash, Kent, Ladytron, Bob Hund, Shitrobot, Junior Brielle, The Embassy, Pascal, New Order, My Darling You!, Tyskarna från Lund, Dolores Haze, Visiteur, The Knife och Yelle förstås.

View Event →
Kentz
Oct
20
to Oct 21

Kentz

Sveriges första, och enda, alternativa dansband är tillbaka i parkernas stad. En timme av nostalgi, dans och höstvärme utlovas, samt nya tolkningar och eventuella gästframträdande ♥ kärleken väntar

View Event →
Many Voices Speak
Oct
13
to Oct 14

Many Voices Speak

2018 återvänder Many Voices Speak med ny musik – första singeln “Necessaries” är redan ute via Hit City U.S.A. och Strangers Candy på hemmaplan. Rent musikaliskt dras referenserna till b.la. Beach House & Destroyer som körts genom ett David Lynch-filter. Med influenser hämtade från såväl folk- och indievärlden presenteras det filmiskt för lyssnarna.

View Event →