Back to All Events

Poetry Slam ★ Öppen Scen ★ Peder Isak ★ Grand Öl&Mat

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

En klubb för estradpoesi – allt enligt originalreceptet från Chicago! Kom som poet och läs dina dikter eller som publik för att lyssna. Tävlingen är dessutom uttagning till Malmös stora Final i Poetry Slam senare i år!

Onsdag 25 september · kl 19-23 kom i god tid

Du får tyvärr inte ta med egen mat och dryck till Grand. Inomhus och på balkongen får vi endast servera det vi själva säljer.

Fri entré

Ett klassiskt Poetry Slam i Chicago-stil består av tre delar. Kvällen börjar med öppen scen där vem som helst har möjlighet att läsa sina dikter inför publik. Där efter kommer en inbjuden gäst, gärna någon lite känd eller med goda meriter. Senare på kvällen är det dags för tävlingsmomentet. Olika poeter fightas mot varandra och jurygrupper ur publiken utser en värdig vinnare.

Peder Isak har stått och mansplainat samhälleliga fenomen på ett oförskämt sarkastiskt vis sen någon gång på nittiotalet. Han står där än. Ingen vet vad han egentligen menar, men nästan alla kan känna sig förolämpade. Kanske är det därför han står kvar. En och annan skrattar då och då. Ibland, då han tar i riktigt ordentligt, är det nästan underhållande. Vi har utan framgång försökt nå hans mor i Burträsk för att be henne komma och hämta honom. Tydligen har hon bättre saker att göra, så vi får väl göra det bästa av situationen.

★ MC: Vilska Lindgren

★ Förpoet: Ester Berg

★ Gästartist: Peder Isak

★ DJ: Conrad Luckett

★ Slammaster: Anna Arvidsdotter

Regler:

★ Max 3 minuter per framträdande

★ I tävlingen får man inte använda rekvisita

★ Man får inte upprepa dikter på den här slamscenen (inom ett år)

Vill du tävla eller bara läsa?

Föranmäl dig till Ord på Scen på ordpascen@gmail.com

Välkommen som poet eller publik!

I Ord På Scen värnar vi om att ha en öppen scen där alla som vill ska få scentid. Oavsett bakgrund, etnicitet, sexuell läggning, identitet, ålder, religon, politik eller språk så ska en känna sig välkommen och trygg. Alla som vill ska kunna få en chans att utrycka sig på våran scen. Vi tar starkt avstånd från sexism, rasism, homofobi, funkofobi, transfobi och all form av diskriminering.

Våran ambition är att alla ska känna sig välkomna att besöka och delta i våra arrangemang.

Ord på Scen i samarbete med ABF Malmö och Grand Öl&Mat

Later Event: September 26
Jutéus 3 med gäster