Back to All Events

Nordisk Panorama Film Festival. En kväll i regi av Malmö Inre!


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

En kväll i regi av skivbolaget Malmö Inre.

Kvällens liveakter är Tross (Gbg) och Lost Johansson (Malmö Inre)

Räkna med en dansant afton med svängigt rymd-groove, dansant kraut med inspiration från såväl Afrika som Europa och Norden samt suggestiva filmiska rytmer.

DJs Malmö Inre. Svart vintage & obekväma rytmer från Magnus Svenningsson & Tomas Melinder.

I restaurangen hittar radarparet Martin & Susanna Theander som bjuder in eminenta filmgäster till DJ-båset. Musiken kommer ha tema Norden.

Fri entré!

Med ojämna mellanrum bjuder Malmö Inre in allt det där vi önskar vi själva hade, kunde eller fått göra. Det där som händer i andra delar av landet eller på andra breddgrader. Som utbytesstudenter bakom järnridån. Tillsammans med det bästa som finns att tillgå på hemmaplan. Den här gången Tross från Göteborg (Höga Nord) och Lost Johansson från Malmö (Malmö Inre).

Tross (Höga Nord)

”Rent nonsens blandas med filosofiska reflektioner” stod det i en recension för bandets senaste album ”The Overview Effect” (2018). Recensenten menade att låttitlarna ofta är obegripliga och tramsiga men att musiken samtidigt ger ett djupt intryck. Tross rör sig ofta i gränslandet mellan förnuft och känsla och budskapet kan därför uppfattas som förvirrande…men i grund och botten handlar bandet egentligen bara om att låsa och hålla fast ett starkt groove!

Musiken är en blandning av allt möjligt som svänger och uttrycket är europeiskt, afrikanskt och kosmiskt.

För oss som gillar att dansa, rymden, nya grejer som streckkodsläsare och monorails men också äldre saker som telefaxer och postgången.

Lost Johansson (Malmö Inre)

Suggestiva och monotona melodier sväller ut över Lost Johanssons tolva “Blocket” på Malmö Inre, som likt en svensk, blond och skäggig bror till Charanjit Singh och hans "Ten Ragas to a Disco Beat". Fast mindre curry och mer inlagd sill. Svulstig minimalism, acid på hostmedicin och en spirituell hälsning till Mort Garsons "Music for Plants".

Lost Johansson aka Lasse Ståle trampar vanligtvis orgel i bland annat The Cardigans, Brothers of End, Jaen Haven och är en av sex ständiga medlemmar i skivbolaget Malmö Inre.