Back to All Events

Steve Buscemi's Dreamy Eyes + Langkamer

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Steve Buscemi's Dreamy Eyes

Steve Buscemi's Dreamy Eyes

Bandet med Sveriges kanske märkligaste bandnamn är äntligen tillbaka! I

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes bildades efter att basisten Tilde twittrade ut att hon och sångerskan Siri var uttråkade och letade bandmedlemmar. Gitarristen Elias svarade, tog med sig trummisen Edvin och bandet har sedan dess charmat fler och fler med sin dynamiska indiepop och energiska liveframträdanden.

I juli släpper bandet ny musik för första gången på 19 månader och ger sig samtidigt ut på vägarna för spelningar i Halmstad, Malmö och Stockholm.

Debuten kom tidigt 2016 med den ösiga singeln Desire som kort därefter följdes av drömmiga Call Out. Under våren 2017 tog man ytterligare kliv med singlarna Closer och Dreaming of You som uppmärksammades i såväl Sverige av Festivalrykten, HYMN, Popmani, GAFFA som internationellt via DIY Magazine, Billboard, NME och brittiska radiostationer som Amazing Radio samt av Spotifys egna Fresh Finds-spellista. Framgångarna ledde till festivaldebut på Umeå Open och ”festivalens mest energiska spelning” enligt HYMN.

I november 2017 släppte man debut-EP:n Four Waters innehållandes singeln Swim Deep som fick ytterligare lovord och premiärspelades i Musikguiden i P3, i samband med släppet gjorde man en spelning på Södra Teatern inför närmare 300 personer. Under våren 2018 gjorde man sin första internationella spelning på ett nästintill fullt Sebright Arms i London, vilket följdes av ytterligare en spelning i den brittiska huvudstaden innan sin största spelning hittills på Debaser Strand. Sen dess har det varit tyst när bandet tagit en paus för att sedan satsa på att skriva nytt material som snart når världens öron.

"The sweetest indie-pop songs to back up the incredible name" - DIY Magazine

”Dream-indie at its best" - Ja Ja Ja

"Få betyder lika mycket för svensk indiepop just nu" - Aftonbladet Musik

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes är Elias Mahfoud (sång, gitarr), Siri Sjöberg (sång, synth), Tilde Hansen (sång, bas) och Edvin Arleskär (trummor) och finns tillgängliga för intervjuer.

Langkamer

Langkamer

Langkamer

"The last true heroes of the old West, Langkamer make good ol fashioned guitar music to get your toe nails twitching and your heart strings itching. With feel-good pop hits about things like mortality, anxiety and climate change, if you don't dig Langkamer you're probably a square or a narc or both.”

Fri entré före midnatt i mån av plats, sedan 50kr

Earlier Event: August 2
Klubb Basgång
Later Event: August 3
Syndakatalogen