Back to All Events

Skuldpadda + Joe & The Anchor

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Skuldpadda Ivy

Skuldpadda Ivy

Grand välkomnar Skuldpadda!

Skuldpaddas musik är en hyllning till rockens giftermål med kraut och mjuk pop, som både attackerar och smeker på samma gång. De visar att det går att göra indierocken på ett sätt som känns 2019, oavsett mässande om rockbandens utdöd.

Bandet har en produktionstakt som gränsar till manisk, sedan EP:n 2017 har de gjort tillräckligt material för nästan 3 skivor till och har inga planer på att stanna upp. Skivan ”Little Islands” blir deras första fullängdare, som handlar helt och hållet om de slutna gruppernas eufori. Att hitta sammanhang och öar som hotas att dränkas (av marknaden, ekonomin och datorernas triumf över gitarrerna) men stånga sig blodig tills varenda övervintrat indiekid har fattat hypen.

Joe & The Anchor

Joe & The Anchor

Joe & The Anchor
De fyra vännerna som tillsammans utgör Malmös snabbast växande och kanske just nu viktigaste popband Joe & The Anchor, har alla spelat och skrivit musik sedan barnsben. Med en oöverträffad kollektiv ambition och gemenskap har bandet kämpat motströms i åratal för att hamna där de är idag. Joe & The Anchor släppte sin debutsingel våren 2018, och kort därefter plockades de upp av Sony Music. Tillsammans har de släppt två framgångsrika singlar, ”Under My Skin” och ”My Kicks” som båda hamnat på flera editiorial lists på Spotify tillsammans med andra stora artister. Den 19/4 släppte bandet sin efterlängtade debut EP ”Antidote” som fick stor uppmärksamhet av bland annat flertalet musikbloggar och musiktidningen Gaffa. Med en vår fullspäckad av musikskläpp och livespelningar är Joe & The Anchor verkligen ett band att hålla koll på.

Fri entré före midnatt i mån av plats sedan 50kr. Grand tar endast kort.