Back to All Events

Oxen


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

Oxen är en berättelse om intensiva foosball-matcher i en strävan mot den perfekta låten. Precis som alla bra historier börjar Oxens på grund av tristess. Två barndomsvänner som försöker göra något utav vardagen. I ett rivningskontrakt i Årstaberg träffades vännerna varje dag för att börja skriva på sina första singlar ‘Only Forever’ och ‘Luck’. Några år tidigare hade Mando Diao spelat in sin debut ‘Bring Em In’ i samma lokaler. Reglerna var få, och den enda var att göra det som inspirerade dem, en dag låta sig inspireras av Beatles och nästa av MGMT.

Deras två första singlar fick snabbt över 300 000 streams på Spotify och bandet spelade på både Peace & Love och Where’s the music samt åkte över till London för några klubbgig. Oxen följde upp sin första EP med att åka till mytomspunna Svenska Grammofonstudion och György Barocsai för att spela in sitt debutalbum. I slutet på november 2018 släpptes albumet ‘Postpone & Forget’ som föregåtts av singlarna ‘Limbo’, ‘Soulmate’ och ‘Postpone’. Under 2019 släpper bandet ännu mer musik och fortsätter att leta efter den perfekta låten.

På scen ca 22:00
Fri entré före midnatt i mån av plats sedan 50kr

Earlier Event: June 13
Releasefest: Jag Jaguar
Later Event: June 14
LAID