Back to All Events

Live: Det Brinner


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Det Brinner.jpg

Svenska mästerskapen i poetry slam kommer till Malmö, Babel och Grand Öl och Mat mer specifikt. Under fyra dagar kommer Sveriges just bästa scenpoeter att göra upp om vem som blir svensk mästare i scen poesi. Efter varje kväll har vi såklart efterfest. SM i Poetry Slam: Efterfest: LAID, Livselixir. Live: Det Brinner

På scen cirka 23:00
Det Brinner – Så låt mig vara- är Matilda Sjöströms (från Steget) debutLP som soloartist och den släpptes i november 2017.

Hon släppte debutEPn ”Du är inte värd mig” våren 2016 och nu fortsätter resan. Musiken som tidigt fick namnet gråtdisco tas nu till nya höjder. Förhoppningen är fortfarande att lyssnaren ska älska och hitta styrka i låtarna och göra dem till sina egna, men du får mer av allt den här gången.

Fullängdaren berättar om sårbarheten som finns i att vara så otroligt kär och samtidigt vara så rädd för att misslyckas.
Men den berättar också om längtan att få vara sig själv.
Längtan till att sluta förställa sig för att passa in eller för att bli omtyckt.

När du hamnar på platsen där du måste våga vara den du är. Fullt ut.

Enligt Matilda själv är detta det bästa hon någonsin gjort, både för henne som person men också musikaliskt. Att göra musik utan att förhålla sig till ”hur det ska låta” och bara göra det som känns sant. Att bli helt fri. För det blir du bara om du slänger bort alla krav, och bara går in i musiken. Så låt mig vara.

Fri entré före midnatt i mån av plats sedan 100kr inkl garderob

I Ord På Scen värnar vi om att ha en öppen scen där alla som vill ska få scentid. Oavsett bakgrund, etnicitet, sexuell läggning, identitet, ålder, religon, politik eller språk så ska en känna sig välkommen och trygg. Alla som vill ska kunna få en chans att utrycka sig på våran scen. Vi tar starkt avstånd från sexism, rasism, homofobi, funkofobi, transfobi och all form av diskriminering.

Våran ambition är att alla ska känna sig välkomna att besöka och delta i våra arrangemang.

Ord på Scen i samarbete med ABF Malmö, Kulturrådet, Svenska Akademien, Babel och Grand Öl&Mat