Back to All Events

Remember Love. Live Melby och Siberian Spring


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Melby. Foto: Sara Björkergren

Melby. Foto: Sara Björkergren

Remember Love handlar om att förmedla dansglädje, lycka och energi. Kom och ladda upp kärlekens batterier. Vi bjuder på våra favoritlåtar och hoppas att du blir kär i dem med. Livemusik innan dansgolvet svämmar över med Melby och Siberian Spring.

Melby

Stockholmsbandet Melby har sedan debuten med det medryckande alstret Human stadigt lyckats hitta ny publik med varje singel och spelning. Debut-EPn som släpptes 2017 fick motta hyllningar från bland andra Musikguiden, HYMN och Line of Best Fit. Under fjolåret återvände bandet med nya singlarna Reject och Overthinking samt turné i Sverige, Tyskland och Storbritannien. Den 12 april släpps äntligen det efterlängtade debutalbumet None of this makes me worry via Rama Lama Records.

Melby har under sin korta karriär redan byggt upp ett namn på den växande svenska indiescenen. Jämförelserna har ofta dragits till Amason, Slowgold och Dungen men bandets egna och mångsidiga stil som innefattar såväl folk, psyk, indie och pop gör att man sticker ut.

None of this makes me worry fångar Melbys många sidor på ett sätt som verkligen ger en rättvis helhetsbild över bandets uttryck. Vackert sammanflätade sång- och gitarrmelodier är ständigt i fokus och rör sig från poppigt medryckande till känslodrypande melankoli. Från inledande VCRs barnslighet till avslutningen med dynamiska livefavoriten Stalker finns hela tiden en röd tråd, även om inspirationen kommer från spretiga håll. Texterna är mestadels på engelska men svenskspråkiga Stress och Merit visar ytterligare en dimension av Melbys låtskrivande.

Melby är Matilda Wiezell (sång, synth), Are Engen Steinsholm (gitarr), David Jehrlander (bas) and Teo Jernkvist (trummor).

Siberian Spring

Siberian Spring

Siberian Spring är ett band från Malmö som spelar melodiös indierock med inslag av psych. Musiken ger en känsla av att uppleva allt på nytt, som för första gången.

Våren vaknar sakta till liv efter en lång och hård vinter.

Poetiska sångtexter på svenska och engelska blandas med underfundiga melodier och tempoväxlingar.

Bandets kommande dubbelsingel med låtarna Mörker och December Song är inspelad i 9Volts Studion och Tambourine Studios i Malmö och bearbetad av Jens Andersson i The Ark.

Alice Samoilova - sång, keyboard
Janet Feenstra – gitarr, flöjt
Erika Heander – bas, sång
Markus Pålsson - trummor

Foto: Elakkanin

Foto: Elakkanin

I klubben: Remember Love handlar om att förmedla dansglädje, lycka och energi. Kom och ladda upp kärlekens batterier. Vi bjuder på våra favoritlåtar och hoppas att du blir kär i dem med.

Ni känner Alice från Indiegympan Heartbeats, The Clitts, Ryska Posten och tusen saker till. Ola är redaktör för musikmagasinet HYMN, har tidigare haft både funk- och proggklubbar på Debaser men anser sig vara väldigt allround som DJ. Räkna med en galen blandning av gammal soul, funk, disco, girlgroups och nyare bangers av olika slag. Den gemensamma nämnaren är att låtarna är bra på riktigt, går att dansa till och levereras med stil och smak.

Några av våra favoritband: Hidden Cameras, Prince, Alvvays, Belle and Sebastian, Martha and The Vandellas, The Shangri-Las, Stevie Wonder, Camera Obscura, Chic, Sly and the Family Stone, France Gall, Buzzcocks, MFSB, Saint Etienne och The KLF.

Dance or die!

Fri entré före midnatt i mån av plats sedan 100kr inklusive garderob.
Grand tar endast kortbetalning