Back to All Events

Live: Vilma Flood

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Sailing Stones

När Dalarna-bördiga Vilma Flood släpper sitt andra album är det efter en två år lång process där hon gjort slut med sitt ex och bästa vän, träffat en ny, flyttat och bytt jobb. Förändringar som givetvis avspeglas under de 11 spåren på ”Moodswinger”. Soundet har blivit än mer organiskt och okonstlat, känslan än mer rå.

På scen i klubben ca 22:30

”Livet går och relationen med mig själv och med andra förändras, försvinner eller byts ut och jag gillar förändringar men jag vill inte förlora något, bara lägga till. Det går såklart inte. Däremot är jag beredd att ta ut mig fullständigt innan jag ger upp något eller någon. De allra flesta av låtarna handlar om det som har förändrats, är mitt i förändringen eller kommer att förändras. Det är frustration över att inte kunna ha kontroll över när och hur det sker.”

På ”Moodswinger” har Vilma tillsammans med producenten Tobias Fröberg (Jill Johnson, Tomas Andersson Wij, Ane Brun, Frida Hyvönen mfl) utforskat musikaliska landskap långt bortom debutens mer blues- och countryinfluerade värld. Albumet spelades in i Tobias studio på Gotland mitt i mörkaste december och Vilma och bandet bodde i ett hus utan värmde och eldade konstant.

”Jag hade feber. Det var fantastisk, svinjobbigt och perfekt i det operfekta. När vi senare i februari kom tillbaka för att fortsätta så hade vi fixat gasvärmare och tidiga lammungar hade fötts på bondgården där vi bodde. Precis som låtarna så var det mörker och frustration tillsammans med hopp och glädje.”

Inspirationen kom från dessa artisters starka röster, mörka texter och sköra, exakta, ljudbilder: Melanie Safka, Ane Brun, Leonard Cohen, Karen Dalton och Alela Diane. Grundpelarna var pedal steel och slidegitarr, stora trummor, stämsång och Vilmas vibrerande, direkt igenkännliga, kraftfulla röst.

”Jag mår som bäst när jag är på väg någonstans både fysiskt och psykiskt och det gör nog den här skivan med. Att köra bil är bland det bästa jag vet men det här albumet lämpar sig allra bäst på tåg eller buss. Jag har provat.”

”Moodswinger” släpps den 26/4, men första singeln ”Fan of You” finns ute redan den 8/2.

Fri entré innan midnatt i mån av plats, därefter 100kr

Grand tar endast kort.

Earlier Event: May 17
I loungen: Glitter & Bitter
Later Event: May 17
Too Cute To Puke