Back to All Events

Ode To Joy pres. Thomas E. Frank + Devils Ivy + Maja & Sophia

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

Kosmisk poesi & Riot grrrs!

Vi välkomnar Thomas E. Frank (Den Stora Vilan) vars kosmiska poesi lämnar få oberörda. Med sig på denna resa har han några av Sveriges absolut bästa musiker.

Och som självklar kontrast välkomnar vi riot grrrl bandet Devils Ivy från den karga Gotländska naturen. En välriktad pungspark mot patriarkatet draperad i punkens tecken.

Thomas E Frank (foto: Kerstin Ehrnlund

Thomas E Frank (foto: Kerstin Ehrnlund

Live: Thomas E. Frank (Den Stora Vilan)

I början av mars släpptes den första nya musiken med Thomas E. Frank sedan debuten Tre Månader. Detta i form av två live sessions inspelade med Basement Recordings (länk nedan). På Grand bjuds även på helt nya låtar från Thomas E. Franks kommande album.

Thomas E. Frank var tidigare kompositör och kreatör i Den Stora Vilan. Hans egen musik är både enkel och kosmisk. Låtarna skär genom tiden. Texter fyllda av nattlig poesi vävs tätt samman med musiken. Såhär beskrev Hymn debuten Tre Månader:

"Jag får efter ett par genomlyssningar, likt Karl-Bertil Jonssons ömma moder i julsagan, något religiöst i blicken. Den här välsignade urkunden till skiva är faktiskt inget annat än ett litet ode till konsten att vara människa, en hyllning till alla typer av konstnärlig frihet, amen."

Thomas E. Frank ger nu i Maj och Juni ett antal konserter tillsammans med några av Sveriges finaste musiker: Mårten Magnefors (Dog Life, Dark Horse), Johannes Cronquist (Big Kizz) & Vincent Vensal (Magna Mater)

Do not miss!

https://www.youtube.com/watch?v=ygMPUQWDDSM

http://open.spotify.com/album/4qB13aPomopcMqOuv3yHE9

https://vimeo.com/240119938

https://www.youtube.com/watch?v=xac-YhN1iDY

https://www.youtube.com/watch?v=EWWPFK3bvY8

Devil’s Ivy

Devil’s Ivy

Live: Devils Ivy

Devil's Ivy är ett band som frodas i karg Gotlandsnatur. De har frön från 90-talets riot grrrl-rörelse och blomstrar med dess punkattityd. Snabba riff, hårda trummor och arga skrik är vanligt förekommande. Anti-feminister varnas då bandet berör ämnen som kan vara irriterande och ge sveda i munnen samt magbesvär för oliktänkande. Bandets fyra beståndsdelar:

Felicia Godman (sång & bas), Yasmine Tahar (gitarr & kör), Julia Tengelin (gitarr & skrik), Alma Dahlström (trummor).

Dj’s i loungen och inne I klubben:

▶ Maja & Sophia

Maja och Sophia är parhästarnas parhästar och bästa bästisar, och de spelar musik som garanterar kommer få dig att dansa! Det blir mycket soul blandat med catchy refränger. Maja och Sophia spelar guilty pleasures helt utan guilt - tro oss - det här blir bara pleasure.

▶ Martin Axen & Jepson som bjuder upp till glädje och dans. Med rock ’n’ soul, funky beats, ballroom glam och glitz'n blitz.

▶ Badhuspojkarna Anders & Jörgen kör bluesrökare, whiskeydränkt rock & swing samt 60-tals smuts från garaget. Och som grädde på det indolenta moset serveras även surf och eklektisk voodoosoul.