Back to All Events

IFEMA Filmbrunch på Grand: Kvinnor & musik

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

FILMBRUNCH
Grand Öl & Mat 7 april 12.00
Fri entré!

Börja söndagen på bästa sätt med brunch och film på temat KVINNOR & MUSIK! Dubbel svensk premiär av två kortokumentärer. WHEN WOMEN SING om ett musik- och terapiprojekt i ett brazilianskt fängelse och
JOSEPHINE BAKER, THE STORY OF AN AWAKENING - en fantastisk inblick i legendariska Joséphine Bakers liv och politiska uppvaknande. Grands söndagsbrunch serveras 11.00 –15.00 och kostar 195kr. Filmvisningen har fri entré oavsett om du ska äta eller inte.

WHEN WOMEN SING
Maria Fanchin / Brazil / Portuguese with English subtitles / 28 min
A documentary about the project Voz Propria, aimed at the therapeutic treatment of female prisoners from the articulation between music and psychoanalysis. The film follows their rehearsals for a show that will take place in the Church of the Female Penitentiary of Sao Paulo, Brazil.

JOSEPHINE BAKER, THE STORY OF AN AWAKENING
Ilana Navaro / France, Belgium / English and French with English subtitles / 53 min
In the 1920’s, Joséphine Baker, a chorus girl from segregated America becomes an international superstar in Paris. Her ”savage” dance brings modernity in the Europe of the Roaring Twenties. But over the years, on every trip ”back home”, she faces racism and segregation. This docomentary tells the story of Baker’s political awakening.

______________________________________________
IFEMA är Sveriges äldsta filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer. Årets festival är den 13:e i ordningen och äger rum 3–7 april. Välkommen till samtal, mingel, regissörsbesök och film på Biograf Panora, Hypnos och utvalda platser i Malmö. Årets specialteman är MODERSKAPET, MAGISK FEMINISM och filmer från POLEN och det blir även stumfilmskonsert, kortfilmskväll och filmfrukost. For more info in English, please visit our website:
www.femalefilmfestival.se
Programkatalog: https://bit.ly/2TjcdQ5

Earlier Event: April 6
Dansa, Fastän
Later Event: April 9
Quiz med Quizmaster Dallas