Back to All Events

Sailing Stones (UK)

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Sailing-Stones.jpg

Sailing Stones är singer-songwritern Jenny Lindfors. Jenny är halv irländsk och halv svenska och är nu baserad i Bristol, Storbritannien. Efter de första singlarna The Blazing Sun och Telescopes släppte hon sin debut EP ‘She’s a Rose’ år 2018.

Med ett namn som tagits från Death Valley i Kalifornien med dess stenar som rör sig över landmassor i snigeltakt, till synes självständigt, är Sailing Stones musik både melankolisk och hypnotisk.

Förutom klassiska soundtrackinfluenser från bland annat Blade Runner och Paris, Texas och hjältar som Neil Young och Fleetwood Mac, finns det också lite flinka syntar, invecklade vokala lager och glaciära toner som ligger nära artister som Weyes Blood och The War on Drugs. Hon har nyligen avslutat arbetet med debuten med Bristol-baserade producenten TJ Allen som har arbetat med Anna Calvi och Bat For Lashes.

Med radiosupport från respekterade programledare som Gideon Coe, Don Letts och Tom Robinson på 6Music, hype över blogsfären och regelbundna turneringar över hela Storbritannien verkar det som om någonting är äntligen på gång för en av Storbritanniens mest spännande nya musikaliska talanger.

Fri entré före midnatt i mån av plats sedan 100kr inklusive garderob. Grand tar endast kort.