Back to All Events

Orkan (GBG) + Klubb Too Much


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Orkan

Orkan

ORKAN

Ett utav Göteborgsscenens mest spännande och starkast lysande namn just nu är proggkvintetten Orkan. Orkan berättar om systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet och naturens motstånd och hämnd, allt medan förstärkarna skriker och publiken jublar. Man behandlar svåra teman som ligger i tiden, där det finns plats för både ilska, sorg och glädje.

Orkans musik är dansant och trallvänlig men på största allvar. Soundet går näst intill i punkens tecken, kännetecknat av Moa-Linn Rosenlöfs och Theresia Dufvas energiska rytmsektion, där ett extra tryck läggs till i form av Kim Bertilsson på saxofon. Josefin Greens raka, ösiga riff blandas snyggt upp med Fredrik Pettersons mer melodiska stratasolon.

Orkans koncept är tveklöst inspirerat av 1970-talets svenska musikrörelse, men bandet är knappast något nostalgiprojekt. Medan den ena foten vilar i arvet från proggen står den andra stadigt placerad i samtiden med berörande och insiktsfulla låttexter, vilka uppmuntrar till solidaritet och eftertänksamhet. 

Efter en succéartad turné som öppningsakt för genreveteranerna Nynningen 2017 har Orkan spelat för fulla hus vart de än beger sig och ingen lämnas oberörd utav dess framfart. ”Orkan leder den nya proggvågen”, menar Nynningen, och ingen har något att invända mot detta erkännande.

I september 2017 släppte Orkan sin självbetitlade första fullängdare på vinyl på Alleycat Records (där de också släppte debutsjuan) 

Under våren 2019 är Orkan i Nacksving studios för att spela in sin andra fullängdare men det blir inte lugnt på spelfronten p.g.a det. En Tysklandsturné i Juli bokas i skrivande stund och en Spaniensväng planeras inför hösten.

TOO MUCH
Did you have TOO MUCH to dream last night, too? Marcus och Krister spelar vinylsinglar med för mycket fuzz, congas och koklocka. Basgångarna rinner över och ljusen bländar samtidigt som hjärnverksamheten ebbar ut och hämningarna sinar. Slut ögonen, slappna av och flyt medströms ut på dansgolvet. Tillsammans med alla som inte kan få för mycket heavy-freak-funk-mod-psych-acid groove.

Vår senaste mix hittar du här:

Fri entré före midnatt i mån av plats, därefter 100 kr inkl. garderob.
Grand tar endast kort.

Vill du äta innan kvällen sätter igång? Spana in vår meny och boka bord.