Back to All Events

Silverkulten + Peach Baby

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Peach Baby

Peach Baby

Peach Baby
Det var av ilska, frustration och beslutsamhet de tre rockdivorna plockade upp det klassiska rockidealet och gjorde de till sitt eget. Med sin bas i Malmö har Peach Baby de senaste åren visat framfötterna genom att släppa musikvideo, EP och spelat på scener runtom i landet. Med hjärtat i rocken har de skapat en värld av mäktig stämsång, slamriga cymbaler och tydliga budskap. Nu i vår kom deras nya EP I Don’t Anna Talk About Stuff där vi redan i singeln Play förstår att dessa brudar är här för att stanna. Med sin kompromisslösa attityd lägger de korten på bordet och visar hur de tröttnat på uråldriga strukturer.

Silverkulten

Silverkulten

Silverkulten
"Med de omisskänneliga referenserna till 77-punk och nutida svensk dödspop är deras reverbdränkta debut särskilt relaterbar. I blandningen mellan allsångsvänliga refränger och ångestfyllda texter blir konturerna allt tydligare att känna igen sig i." - HYMN i "årets bästa svenska indiedebutanter 2018"

Silverkulten grundades 2015 och har sedan dess hunnit släppa en fullängdsskiva och spela in en ny EP som släpps i slutet av mars. Nya EP:n är lite av en övergång mot ett nytt sound, med en ny medlem och bredare ljudbild.

Fri entré före midnatt, sedan 100kr inkl. garderob

Later Event: April 13
United Souls