Back to All Events

Malmö Inre presenterar: Liljor + Areskog & Bergqvist


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Areskog & Bergqvist

Areskog & Bergqvist

Areskog & Bergqvist

Gamla gubbar inom musiken sitter här och gör dig besviken… Med skivan Slutstationen tar Sveriges svängigaste rytmsektion steget fram till mikrofonen - och visar upp en skimrande låtskatt. Med texter om missbruk, misslyckanden, intolerans och flyktbeteenden lyckas basisten Mattias Areskog och trummisen Markus Bergqvist göra dansanta poplåtar även av de mörkaste teman. “Målet var att det skulle gå att dansa till alla låtar - särskilt de som hade mörkast texter. Därför började vi med att spela in det allra viktigaste, det vill säga trummor och bas. De låtar som inte svängde slängde vi i papperskorgen. De som blev kvar försökte vi att så försiktigt som möjligt krydda med andra instrument.” 2018 släpptes Areskog & Bergvist sitt debutalbum Slutstationen på Malmö Inre.

Liljor

Liljor

Liljor

Hösten 2018 släpptes Liljors andra skiva Eftermiddagens tystnad. Precis som på föregångaren Skymningsstund bygger den största delen av materialet på den finske musikern och kompositören Pentti Viherluotos (1915-2004) musik. Texterna är skrivna i skuggan av spanska sjukan, depressioner och världskrig. Musiken balanserar melankolin med knivskarp precision och i Liljors händer placeras det hela i en modern om än tidlös kontext. Istället för tango ekar Eftermiddagens tystnad av drone, krautrock och långsam experimentell pop. Som soundtracket till en osläppt film av Aki Kaurismäki.

MI_pipor.jpg

Malmö Inre

Musik, motvind och baktakt. Afrodisko, dimmig ambient, medelåldersfunk och transcendentalistiskt flöjtdisko.

Lounge-DJ
DeeBee Soundsystem i loungen ikväll. DeeBee spelar allt ifrån gammal knastrig hiphop-soul, avskalade beats, elektroniska toner till smutsig indierock och Bran Van 3000. All fokus på känsla-energi-glädje-melankoli. Den röda tråden är helt enkelt: jävligt bra grejer.

Fri entré före midnatt i mån av plats sedan 100kr inkl. garderob

Grand tar endast kort