Back to All Events

Klubb Körsbärsbomb pres. Julia Rakel


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Klubb Körsbärsbomb logo logga.png

Körsbärsbomb är feministisk klubb och DJ-trio som består av Ebba, Ida och Sol. Körsbärsbomb är en klubb där kvinnofrontad musik får ta plats, både live och i skivspelarna. De spelar hits i alla dess genrer, men hjärtana slår extra starkt för indiepop och rock. Lovar dans, fest, svett och tårar.

Julia Rakel (Photo by Emma Karlsmark Elfstrand)

Julia Rakel (Photo by Emma Karlsmark Elfstrand)

Julia Rakel
Umeåbördiga Julia Rakel är en Malmöbaserad musiker och producent som under början av året debuterat som artist med 'PDFILWM', av HYMN kallad en "lo-fi pärla" och 'People', som Festivalrykten tyckte var "imponerande i sin originalitet". Den 15 mars släpps den sex spår långa debut-EP:n indie fEElz via Rama Lama Records (Melby, Kluster, Chez Ali mfl.), en första inblick i hennes säregna sovrumspop och en imponerande introduktion till en väldigt spännande artist.

Under början av året har singlarna People och PDFILWM blivit hyllade av såväl P3 som internationella bloggar. Julia arbetar till vardags på Tambourine Studios och har bland annat gjort ljuddesign till den prisbelönta kortfilmen Plankton och EP:n är resultatet av timmars musicerande på sängkammaren. Med sina kunskaper har hon förädlat sitt avskalade sound till ett vackert, svävande ljudlandskap som växer för varje lyssning. Detta kompletteras med Julia Rakels personliga röst och leverans av de inte sällan något ironiska texterna skapar ett intimt och eget sound. Låtarna behandlar universella ämnen som den forcerade bekantskapen, kärleken, ångesten i att inte bli förstådd, förhållandet till sitt eget ego och vänskapen.

NouveauGrand.jpg

I loungen hittar vi DJ Franz Edgar Lindholm och DJ Jeannot Rive-Nord. Club Nouveau är eurobeat och eurodance, Hi-nrg och italo, innerstadsfunk och electro, spacedisco och synthpop.

Fri entré innan 00:00 i mån av plats, därefter 100kr

Grand tar endast kort.

Tidigare utannonserade Mary Annes Polar Rig måste tyvärr ställa in pga sjukdom men vi hoppas kunna flytta konserten till ett nytt datum. Julia Rakel spelar såklart och Klubb Körsbärsbomb smäller av sina bästa låtar på dansgolvet!