Back to All Events

Wrap it Jazz! featuring Lumi jazzquartet


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
14 mars - Lumi.jpg

Vinylen “A Love Drunk Poem” slog omvärlden med häpnad. Nu besöker de för första gången Grand Öl & Mat för en oförglömlig kväll att minnas tillbaka till.

"There’s a structure to these tunes easy to follow, but each is delivered with a looseness that that makes them feel wide open and free to roam where they please. The LUMI quartet of drummer Pontus Häggblom, double bassist Alex Littorin, pianist Martin Jutéus and saxophonist Emil Nerstrand deliver strong takes on thick melodies, then go about stretching and twirling them around in any way that amuses them to do so… and often with a boisterousness that’s positively addictive. And, so, the title A Love Drunk Poem either dictated the album’s boozy lyricism or was the logical choice once everything was done and all that was left was the give the album its name. Either way, the result is bundles of fun. Music from Malmö, Sweden." (Birdistheworm.com).

"Enligt egen utsago vill bandet ”beskriva den känsla som infinner sig då man missat sista bussen på väg hem, en ödslig natt i oktober.”

Jodå, nog känns det så alltid, och den känslan lär räcka till långt in på vårkanten. För det här är ingen slit-och-släng-jazz; den här tål att återkomma till. Musiken är lugn och nästan lite nostalgisk för att sedan övergå i lättare spräckighet. Emil Nerstrands tenorsax för melodierna framåt och jobbar bra mot och med Martin Jutéus piano. Alex Littorins kontrabas och Pontus Häggbloms trummor skänker ytterligare skimrande schatteringar. Häggblom trollar fram ett par vispar medan Nerstrands saxtoner vandrar fram på den regnblanka trottoaren, där ledtrådar och kebabomslagspapper förflyttar sig likt schackpjäser i en molltonad dans.” (LIRA).


Vårprogrammet
28 feb Wrap it Jazz! Plays Bowie featuring Karolina Almgren
14 mars Wrap it Jazz! featuring Lumi jazzquartet
28 mars Wrap it Jazz! Plays Tom Waits featuring Charlotta Andersson
11 april Wrap it Jazz! Plays Burt Bacharach featuring Olle Wikström
25 april Wrap it Jazz! featuring IDKA Jazz
9 maj Wrap it Jazz! Plays Thelonious Monk featuring Oskar Sundbaum
23 maj Wrap it Jazz! Plays Beach Boys featuring Rasmus Nyvall

På scen 21.30!
Fri entré
Grand tar endast kort

Vill du äta innan kvällen sätter igång? Spana in vår meny och boka bord.