Back to All Events

Rundgång Rekords med S O L A R och CB3


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

8 februari släpps SOLARs debutalbum!

1 mars firar vi det med fest och spelning på Grand.

För ett år sedan var Jonas Stojiljkovic Pedersen and Magnus Borgkvist Johansson ”bara” bästa vänner utan vidare förhoppningar att någonsin lyckas mötas i det gemensamma musikintresset. Nu, mindre än ett år efter att de öppnade dörren till det musikaliska universum som skulle komma att bli S O L A R, släpper de sitt debutalbum ”Things We Found, but Left Behind” på Rundgång Rekords och firar detta med en releasespelning på Grand. Med sig tar de tokhajpade CB3, Charlottas Burnin’ Trio, som börjar kvällen med att värma upp stämningen till bastunivå.

✺ S O L A R ✺

Jonas Stojiljkovic Pedersen och Magnus Borgkvist Johansson har förberett sig för den här stunden i över ett decennium. Under åren har de försökt mötas i det gemensamma musikintresset genom att utforska en rad genres tillsammans, utan resultat. Tills nu.

Med S O L AR har duon löst den gordiska knuten och skapat ett helt nytt universum, ett universum där de traditionella genrernas fallgropar inte existerar. Tankarna förs till hur det skulle kunna låta om nutida postrock och ledmotivet till Stranger Things drogs i en mixer till en kosmisk smoothie. Bubblande monosynthar och tunga pads blandas med uttrycksfullt och suggestivt trumspel. Struktur möter passion, ömsinta melodier sammanfogas med episka ljudlandskap. Det är lika kompromisslöst som det är uppfriskande i en värld där allt är uppdelat och genrebestämt.

✺ CB3 ✺

CB3 är en instrumental trio från Malmö som med kosmiska jams, doominfluenser och episka ljudlandskap har dragit till sig publik från både jazz-, rock- och psychvärlden de senaste fem åren. I Januari 2018 släppte de albumet “From Nothing to Eternity” på ’Lazy Octopus Records’ i Skandinavien och ’Eggs in Aspic Records’ i Storbritannien.

cb3band.bandcamp.com

instagram.com/charlottasburningtrio

Dj’s: RUNDGÅNG REKORDS & TOBIAS J

https://soundcloud.com/tobiasji

Fri entré till 00.00 i mån av plats (kom tidigt!)

Grand tar endast kort!