Back to All Events

Ved live hos Klubb Din mamma & mannen på Grand


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

Sinnesutvidgning med dans återfinns på menyn i årets första Klubb Din mamma & mannen. När Ved står på scen kan precis vad som helst hända med dina sinnen: fri improvisation någonstans mellan folkmusik, progressiv surrealism och postpunk, ibland till och med sång. Ingen bevittnar Ved oberörd. Före och efter konserten väsnas Martin & Susanna Theander på skivspelarna som Din mamma & mannen i funkens, punkens och den heliga discons namn. Välkommen till en kaotisk afton.

VED

VED

VED startade som ett soloprojekt av Mattias Nihlén. Vad som i början lutade mer åt drone med bandloopar, gitarr och sampler utvecklades så småningom till ett instrumentalt låtmaterial med influenser från progressiv rock, postpunk, folkmusik, frijazz, tidig elektronisk musik och skräckfilmssoundtracks.

Bandet VED startades för att kunna framföra låtarna live, och materialet har alltmer muterats till nya former i kombination med fri improvisation och ibland till och med sång. De har spelat flitigt i Skandinavien, Tyskland, England och Spanien, samt gjorde 2014 en turné i de forna Sovjetstaterna i Centralasien, Kazakstan, Kirgizistan, Uzbekistan och Tadzjikistan.

VED har släppt tre album, tre EP och en samlingsskiva på bolag som Höga Nord, Adrian recordings, Psychic Malmö och senast på engelska Rocket recordings.

vedsound.com * vedsound.bandcamp.com * soundcloud.com/vedsound

din mamma o mannen.jpg

Din mamma & mannen
Deras DNA korsmanipulerades i funkens, punkens och den heliga discons namn under det toleranta, framåtsträvande, kosmopolitiska sena 1900-talet. Men än i dag kan Din mamma & mannen utan förvarning dyka upp i hedonistiska miljöer för att kapa skivspelarna. Och då öppnar sig en salig ljudröra av Nile Rodgers, Christine & the Queens, Yello, Janelle Monáe, Benny Goodman, Saint Vincent, Doors, Kate Bush, Childish Gambino, Etta James, Snoop, Grace Jones, Led Zeppelin, Beyoncé, Stooges, Blondie, George Clinton, Donna Summer och Kraftwerk. För att all bra musik hänger ihop. För att människor får luft av melodier, rytmer, dynamik och kaos. Men framförallt för att Martin & Susanna Theander älskar att se folk dansa. Välkommen till deras golv och är du på Facebook besök dem i Din Mamma och Mannen-gruppen.

Fri entré före midnatt i mån av plats sedan 100kr inklusive garderob
Grand tar endast kort.