Back to All Events

Releasefest: Singular - Två. Live - Singular / Body and Guts (DE/SE) / A Thousand Mouths / UnniZ Flat EartH /nordBeck DJ - Slim Vic (Lamour)


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

Singular bjuder upp till releasefest för albumet Två i form av maximal minifestival på Grand. Plattan släpps både digitalt och på vinyl av legendariska labeln Lamour Records. Fem(!) fenomenala liveakter tillsammans med en särdeles dansant DJ - Lamour-bossen Slim Vic - kommer cementera första februari 2019 i samtliga närvarandes medvetanden som kvällen då inte bara vad som helst kunde hända utan också gjorde det.

Live - Singular / Body and Guts (DE/SE) / A Thousand Mouths / UnniZ Flat EartH / nordBeck
DJ - Slim Vic (Lamour)

Singular - Promo.jpg

Singular

Singular
Singular blandar skirt och skitigt, lätt och tungt, rytm und melodi. På en grund av akustiskt piano placeras enkla och effektiva melodier som får blomma ut i kaleidoskopiskt drömska landskap. Vida influenser smälts ner och omformas till en singulär vision av spröd skörhet och obarmhärtig kraft. De sparsmakat brutala och subtilt banbrytande minialbumen Noll och Ett (Pitch9 Recordings) följs nu upp av Två - Singulars första fullängdare - på smått legendariska labeln Lamour Records.

https://pitch9.bandcamp.com
https://soundcloud.com/singularsingular

Body and Guts - Promo.jpeg

Body and Guts (DE/SE)

Body and Guts (DE/SE)
Begynnelsen av Body and Guts skedde för två år sedan i Malmö, och var i dess dåvarande form ett audio-visuellt projekt med performance som grund och elektronisk manipulation som katalysator. Idag har musiken växt till en mer strukturerad ljudbild, även om den viscerala experimentlustan följer varje tongång. Duon Anna Helmersson och Caroline Wall strävar efter en konstant progression i sitt arbete. Utforskande av ambiguitet och repetition driver de vidare i en elektronisk förflyttning.

https://www.facebook.com/bodyandguts/
https://soundcloud.com/bodyandguts

A Thousand Mouths - Promo.jpg

A Thousand Mouths
A Thousand Mouths är Malmöbaserade Anders Walldén som bjuder på en personlig fusion av elektronisk dansmusik med inslag av house, techno och acid i ett möte där mekaniska rytmer möter själfulla harmonier som samexisterar i en välbekant men samtidigt synnerligen säregen ljudbild.

https://athousandmouths.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/a-thousand-mouths

Flat Earth - Promo.jpg

UnniZ Flat EartH

UnniZ Flat EartH
UnniZ Flat EartH är ett semielektroniskt musik- och performanceprojekt. Unni har länge arbetat med musik och performance i olika sammanhang och medverkar i flera olika band som Londonbaserade Flowers Must Die där hon spelar flöjt och trumpet och Malmöbaserade Octopus Ride där hon spelar synth, trumpet och sjunger. Men de senaste tre åren har hon satsat på att skriva egen elektronisk musik och blandar gränslöst olika konstuttryck på scen som tillsammans skapar en unik liveupplevelse. Med sig på scen har hon Lars Lundin utbildad vid Commedia School i Köpenhamn.

UnniZ Flat EartH Youtube

nordBeck - Promo.jpg

nordBeck

nordBeck
nordBeck har hållt på ett bra tag med experimentell elektronisk musik och har spelat påflera av Malmös alternativa scener. Det går sällan att förutse hur det kommer att vara, då musiken alltid är improviserad utifrån stället, stämningen och sammanhanget. Senaste släppen är en kassett på Arlövs bästa kassettbolag Purlieu (med musik inspelad på skolan han arbetar på samt på en camping i Löderup), och ett digitalt släpp med supernova.relaterad ambient på egna bandcampen.

https://nordbeck.bandcamp.com/

Slim Vic - Promo.jpg

Slim Vic

Slim Vic
Som grundare av Lamour, drivande kraft av Gävles elektroniska musikscen och som DJ har Viktor ”Slim Vic” Zeidner synts och hörts i de mest varierade sammanhang. Från att spela b2b med Lill-Babs och göra musik till teatern med folkmusiker, till att inviga Gävlebocken inför 18 000 personer till att arrangera hundratals konserter & klubbar och turnera världen runt som turntablist. Slim älskar musik och låter gärna sin skivsamling spelas offentligt, både riktigt smala och bortglömda plattor och nyaste nytt inom en brokig blandning genres.

www.slimvic.net

Earlier Event: February 1
LAID
Later Event: February 2
Klubb Ode To Joy med Monk you up!