Back to All Events

Releasefest: Demoner


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Demoner

Demoner

Demoner, som bildades 2013 och släppte ”Anakronism” året därpå, har spelat tillsammans med några av den moderna svenska progrockens storheter - bl.a Gösta Berlings Saga och Änglagård - och har rönt stor uppskattning både för sina liveframträdanden och för debutalbumet.

Demoner tar med den nya singeln ”Nio Mil” vid där debutalbumet ”Anakronism” slutade. Lika delar 70-talets King Crimson och Herbie Hancock, med den svenska folkmusikens tidlösa vemod insprängd däremellan. Ledorden sväng, svärta, vemod och extas samsas med en fördjupad tyngd, som förflyttar bandet till en unik skärningspunkt mellan prog, fusion och hårdrock.

Titelspåret färdas sömlöst mellan suggestivt mörker, melodiska passager och ett upplyftande, närmast symfoniskt, sväng. B-sidan ”Tyngden Av Ett Hjärta” inleds avskalat men briserar i en kavalkad av riff och improvisationer.

Demoner är: Johan Pihleke - klaviatur, Johan Thuresson - gitarr, Joakim Svensson - gitarr, Rasmus Nyvall - tenorsaxofon, Simon Frödeberg Karlin - bas, Joakim Jensen - trummor

Fri entré
Grand tar endast kort.

Detta arrangemang är såklart sexism, homofobi, transfobi och rasistfritt så var snälla och respektfulla mot varandra. För mer information läs om.

Earlier Event: January 19
Lounge-DJ: Funkdown
Later Event: January 24
Klubb Grand New Opry - Big Bengt