Back to All Events

Nord & Syd på klubb Indie 500


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Nord & Syd

Ett återkommande tema på Nord & Syds andra album 80% är att ge upp, släppa taget, sluta drömma och gå vidare. Det kan så klart finnas något sorgligt i det, men också något befriande. Det gör ont när en dröm lämnar kroppen, men man kan få väldigt lätta steg av att inte längre behöva bära den drömmen vart man än går.

Kravet på att uppnå våra drömmar, på perfektion och självförverkligande plågar oss mer än det borde. När Nord & Syd kallar skivan 80% är det ett sätt att markera mot den befängda tanken om att våra liv ska maximeras. Vi vet någonstans inom oss att lycka är omöjlig. Ändå ser vi på våra liv som ofulländade och känner oss olyckliga, istället för att bara känna en helt normal känsla av att leva. Sikta mot 80%!

“Det tog tid att spela in den här skivan, men inte orimlig tid. Under tiden har vi levt som vanligt: jobbat, varit sjuka, skaffat barn. Det som drog ut på tiden var bara dålig planering, vardag. Det är ok.”

Nord & Syd debuterade med 2013 års bästa svenska album enligt kritikernas samlade bedömning, 4,3 av 5 i snittbetyg. Bandets andra studioalbum 80% släpptes den 7 december 2018. Som tidigare rör vi oss i det territorium som bandet behärskar så väl - sylvassa texter, klassisk gitarrpop och överdos av melodier.

indie500_1_1.jpg

Från noll till Indie 500 på tre sekunder! En popfarthållare med Caroline Dickson och Tom Jerry Boman som aldrig byter musikfil utan att blinka först. Turboindie med Håkan Hellström, Veronica Maggio, The Sounds, Broder Daniel, Blur, Oasis, Casars, Strip Music, TTA, Joel Alme, Melody Club, Henrik Berggren, Frans Ferdinand, The Clash, Kent, Ladytron, Bob Hund, Shitrobot, Junior Brielle, The Embassy, Pascal, New Order, My Darling You!, Tyskarna från Lund, Dolores Haze, Visiteur, The Knife och Yelle förstås.

Johannes Österberg kommer till Grand för att inta skivspelarna i restaurangen/loungen.

Han har bl.a varit med och arrangerat hiphop-klubben "Soul Breeze Sound", spelat skivor på diverse krogar och klubbar runtom i Stockholm.

Denna kväll är han här för att dela med sig av en bred blandning Disco, Funk, Soul, psych-rock och Cosmic.

Klockan 22–03, fri entré före midnatt i mån av plats, sedan 100kr
Grand tar endast kort.

Earlier Event: January 15
Quiz med Quizmaster Dallas
Later Event: January 19
Live: Drawing Maps + Klubb Riksknas