Back to All Events

Remember Love. Live - Orange Crate Art och Belladonna


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Orange Crate Art.jpg

Orange Crate Art började göra hypnagogisk noisemusik 1995 i kölvattnet av shoegaze och den tidiga Too Pure-scenen med band som Moonshake, Seefeel, Stereolab och Laika. Impressionism, suddighet, oväsen och det hallucinatoriska stadiet mellan sömn och vakenhet har med åren blandats upp med 60-talets Los Angeles-scen (Beach Boys, Curt Boettcher, 5th Dimension), låtskrivare som Jimmy Webb och Burt Bacharach, kompositörer som Steve Reich och Charles Ives, brasilianska ackord, tysk monotoni, och filmmusik som John Barry och Ennio Morricone. Orange Crate Art har släppt ett antal skivor, EPs och filmsoundtracks. Medlemmarna har tidigare även spelat i shoegazenoisebandet LKWRM och andra lokala akter som The Beremy Jets."

Belladonna.jpg

Belladonna.

Bandet som enligt Hymn "inte låter som nåt annat svenskt just nu", spelar ikväll, och utlovar en kväll fylld av 60-talspop för de hjärtekrossade, böner för de redan förlorade. Om Jungfru Maria och vilda västern, om synd och skam, och en liten gnutta Shakespeare"

Foto: Elakkanin

Foto: Elakkanin

I klubben: Remember Love handlar om att förmedla dansglädje, lycka och energi. Kom och ladda upp kärlekens batterier. Vi bjuder på våra favoritlåtar och hoppas att du blir kär i dem med.

Ni känner Alice från Indiegympan Heartbeats, The Clitts, Ryska Posten och tusen saker till. Ola är redaktör för musikmagasinet HYMN, har tidigare haft både funk- och proggklubbar på Debaser men anser sig vara väldigt allround som DJ. Räkna med en galen blandning av gammal soul, funk, disco, girlgroups och nyare bangers av olika slag. Den gemensamma nämnaren är att låtarna är bra på riktigt, går att dansa till och levereras med stil och smak.

Några av våra favoritband: Hidden Cameras, Prince, Alvvays, Belle and Sebastian, Martha and The Vandellas, The Shangri-Las, Stevie Wonder, Camera Obscura, Chic, Sly and the Family Stone, France Gall, Buzzcocks, MFSB, Saint Etienne och The KLF.

Dance or die!

Herr Hoffert (Foto: Ali Jehad)

Herr Hoffert (Foto: Ali Jehad)

I loungen: Herr Hofferts Tidsmaskin är tillbaka på Grand med en eklektisk blandning av berusande vintagebeats, rhythm'n'blues som går rakt in i hjärtat, svettig soul, samt en och annan rockig topplistelåt från förr. God stämning garanteras!

Fri entré före midnatt i mån av plats, sedan 100 kr (inkl garderob).
Grand tar endast kort

Vill du äta innan kvällen drar igång? Välkommen att boka bord!