Back to All Events

Nordic Nights Saturday: Azca & Kweeband, Din Mamma & Mannen, Funkdown


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Nordic Nights

Nordic Nights

Nordisk Panorama Filmfestival bjuder in till två Nordic Nights tillsammans med våra vänner på Grand Öl & Mat. Dansa loss till nordisk musik med DJs och band som kommer få golvet att skaka. Möt människor från världens alla hörn som tillsammans skapar den unika stämning som Nordisk Panorama Filmfestival ger.

Fri entré innan 00:00 i mån av plats, därefter 100kr
Grand tar endast kort.

Azca & Kweeband

Azca & Kweeband

Azca & Kweeband
Den norrbottniska rapparen Azca växte upp med jazzen som huvudgenre men konverterade senare till hiphopen där hon började sin karriär 2012 i duon Azca & Nino med rap och beat box. I mars 2018 släppte hon EP:n “Övermänniska” där hon gästas av O-Hund och Besh One på scratch. Hennes sound är old school och influeras av såväl folkmusik som soul. Under sommaren 2018 har Azca turnerat med Kweeband, skolade jazz- och folkmusiker som toppar tunga beat med blåssektion och stämsång. Azca & Kweeband började sitt samarbete 2017 och är aktuella med en EP som släpps hösten 2018. “Stämningsfullt gränsöverskridande och gripande” Lira Musikmagasin

Funkdown

Funkdown

Nu river vi gränserna! Klubb Funkdown kommer från stenbroen, Nørrebro Københamn, älskar Malmö och ni kan inte hålla oss borta. Savner du en klubb, der spiller de store klassikere inden for funk, soul, boogie og disco? Vi er ikke bange for klassikerne, men vi blander dem med numre, som du aldrig har hørt før. Og vi elsker originalerne, men vi blander dem også med nye edits fra verdens bedste dj's.

Din Mamma & Mannen

Din Mamma & Mannen

I funkens, punkens och den heliga discons namn släpar Din Mamma & Mannen ett ton vinyler och CD på flakcykel till Grands lounge för att kunna delge gästerna sina starkaste musikaliska argument för framåtrörelse, hedonism och internationalism. Under Nordic Nights gästas de dessutom av Auto Images flitige regissör och producent Magnus Gertten, en i ord och handling minst lika engagerad anhängare av nordiskt samarbete. Kvällen till ära blir det extra mycket danskt, norskt, finskt och isländskt i högtalarna, baserat på tron att all bra musik hänger ihop och att alla människor får luft av melodier, röster, rytmer, dynamik och kaos. Men framförallt på att Martin & Susanna Theander älskar när folk har det bra. Välkommen till deras och Magnus Gerttens kalejdoskop

ENGLISH
Nordic Nights join forces with our friends at Grand Öl & Mat to bring you two nights with a Nordic flavour during the Nordisk Panorama festival weekend. The club and restaurant will be filled with Nordic music, DJs and artists to give you the opportunity to hit the dance floor, grab a drink and give that extra party dimension to your festival experience. 

Free entrance before midnight.
After midnight, SEK 100 or free with accreditation (subject to availability)

- Live: Azca & Kweeband - genre bending Hip Hop
- Club: Funkdown - funk, soul, boogie, disco
- Lounge-DJs: Din Mamma & Mannen feat. Magnus Gertten

NP_18_Affisher_raft.jpg

Nordisk Panorama Film Festival 20–25 september 2018

Nordisk Panorama kommer under sex dagar få Malmö att bubbla av filmfestivalskänslor och erbjuda något för alla filmälskare. Regissörer och filmskapare från de nordiska länderna kommer att befinna sig på plats i Malmö under festivalen och medverka i frågestunder (Q&A:s) i anslutning till visningar av deras respektive filmer. Förutom mängder av filmvisningar blir det även seminarier, samtal och fester för både allmänheten och för närmare 900 tillresta deltagare från kort- och dokumentärfilmsbranschen.

Nordisk Panorama Film Festival 20–25 September 2018

From the 20th to the 25th of September Malmö will be buzzing from the spirit of the most incredible film festival for Nordic documentaries and short fiction films. The six-day programme contains a wide range of screened films mixed with numerous seminars, talks, exhibitions, pitches, meetings and parties taking place all over Malmö. The festival venues are filled with screenings and narratives from all over the world. Directors and filmmakers are present in Malmö during the festival to participate in Q&A-sessions in and after the screening of their films. And lots of registered delegates from the documentary and short film industry are mixed with a curious local audience interested in documentaries, short films and filmmaking. The 29th Nordisk Panorama Film Festival will be a blast! 

Earlier Event: September 22
Klubb Funkdown
Later Event: September 25
Quiz med Quizmaster Dallas