Back to All Events

Klubb Krinolin - Rysk passion & sovjetisk smärta


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

I kvällens konsert kommer två ryska mästerverk framföras, ett familjärt och ett obskyrt.
Tchaikovsky uttryckte många gånger sin motvilja att skriva en pianotrio. Han hävdade att piano, violin och cello inte fungerade bra tillsammans. Trots sina tvivel skred han slutligen till verket och resultatet har blivit ett av de mest spelade och älskade styckena i repertoaren.

Shostakovichs sju romanser för pianotrio och sopran skrevs i slutet av en tids allvarlig sjukdom, och är upplagd som ett slags ritual, mörk och symbolisk men tillika full av kärlek och hopp. De sju satserna går ceremoniellt igenom alla instrumentkombinationer ur ensemblen, endast i slutet medverkar alla musiker samtidigt.

Amelia Jakobsson, sopran
Johannes Marmén, violin
Kristina Winiarski, cello
Thomas Rudberg, piano

Fritt inträde innan kl. 20:00, därefter 100 kr, student 50 kr.

Krinolin Kammarmusikklubben är ett nytt rum för konstmusik! Konserterna bjuder på klassisk musik i ett intimt format med en öppen och lättsam stämning där alla känner sig bekväma att delta och inga oskrivna regler finns. Drick något gott i baren eller ät en matbit från Grands fantastiska kök och känn dig som hemma i Malmös vardagsrum fyllt med levande klassisk musik.

Krinolin drivs med stöd av Musik i Syd, Grand öl&mat, Malmö Stad, Musikverket, Kulturrådet, Sten K Johnssons stiftelse, Crafoordska Stiftelsen, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse och Sparbanksstiftelsen Finn.

Grand tar endast kort