Back to All Events

Blackbird Artists 2-årskalas! The Presolar Sands + Waning Man. I loungen: Glitter & Bitter


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
TPS_PROMO_2017 copy.jpg

Blackbird Artists fyller 2 år och i vanlig ordning sker kalaset på Malmös bästa uteställe Grand Öl&Mat!

Live spelar The Presolar Sands & Waning Man (tidigare Horses of Pale) och sedan fyller Malmös bästa djs DJ Allin & Loffelicious dansgolvet med diverse pop, punk- och rockhits. Det blir en vårfest utan dess like helt enkelt!

The Presolar Sands (Stockholm)
The Presolar Sands introducerade sin häxpsych 2015 med 7"- singeln Voodoo Ritual. Sedan debuten har bandet släppt en rad singlar, en EP samt debutalbumet "The Big Noise" (2017). The Presolar Sands är ett explosivt liveband som spelat ihop med Kikagaku Moyo, White Hills, Brant Bjork och L.A. Witch för att nämna några, och gjort spelningar runt om Skandinavien och Europa på allt från festivaler som Sweden Rock, Malmöfestivalen och Köpenhamn Psych Fest. Singeln "The First Law Of Thermodynamics" släpptes i slutet av 2017 och lovordades av bl.a Brooklyn Vegan, Festivalrykten och Indie Shuffle. I vår är bandet aktuella med senaste singeln "Our loss/Your reward" som likt förra singeln till stor del är inspelad live hos Alexander Eldefors (Lejonsläktet, Nonn) och de två singlarna letar sig djupare ner i en ljudbild som närmar sig magin i livemomentet. Utöver spelningen på Grand Öl&Mat gör vårturnén även avstamp på Pustervik och Debaser.

Facebook
Spotify

Waning Man

Waning Man

Support: Waning Man (Malmö)
Nytt namn på fantastiska singer/songwriter Horses of Pale aka Daniel Holmqvist. Med Waning Man har projektet tagit en mer pop/rock-influerad väg och med influenser från Neil Young och The War On Drugs är nya albumet äntligen färdigställt, inspelat med musiker från bl.a. Atlas Losing Grip, Sista Sekunden, Vånna Inget & Satanic Surfers. Waning Man har tidigare supportat bla. Kristoffer Åström, SOAK (UK) och turnéat med Johan Airijoki.

I loungen: Glitter & Bitter
FREAKS UNITE. San Fransisco, sent 60-tal a la The Cockettes-inspirerade duon Glitter & Bitter droppar nålar i vaxet! En duo att lita på i ur och skur, moll och dur. Turn on your mind, tänd en blinkande lampa, och låt foten darra och stampa.

Fri entré innan 23:00 (i mån av plats), därefter 100 kr (inkl garderob). Grand tar endast kort.