Back to All Events

Steso Songs: Releasekonsert för “34”

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Steso Songs

Steso Songs

Steso Songs släpper sitt nya album “34”, den 18 maj, åtta år efter debutskivan “Now It's Dark”. Precis som tidigare är det pianobaserade låtar med vackra melodier och mörka, djupt personliga texter, bland annat om hur det är att bo vid riksväg 34... Se henne live vid Grands loungeflygel den här kvällen för en intim spelning.

Skivan släpps på vinyl, svart som Smålands mörker, och finns såklart att köpa under kvällen. 

Biografi
Steso Songs, eller Karolina Stenström, som hon egentligen heter, slog igenom med sin debutskiva Now it's dark 2010. Skivan hyllades för sina trallvänliga och söta melodier med nattsvarta texter om självskadebeteende, bottenfrusna relationer och dåligt mående.

Festivalspelningar, TV-framträdanden, intervjuer följde i rask takt. Senare samma år kom två fullängdsskivor med den kortlivade duon Psykakuten, där hon var en av två medlemmar.... och sedan blev det tyst.

Det som hände var att Karolina Stenström fick barn, separerade och flyttade hem till det Småland hon från början kom ifrån. Där hon började på helt ny kula, publicerade lite dikter här och där, blev redaktör för kulturtidskriften Det Grymma Svärdet, där hon fortsatte skriva prosa och annat, och även kunde ge ut lite mer avantgardistiskt musikmaterial på de kassetter som följde med vissa nummer av tidskriften. En kassett-EP med Steso Songs kom 2014, och två Steso-fanzines med tillhörande digitalt släppta soundtrack ett par år senare.

Nu har äntligen stunden kommit för att ge ut en uppföljare till debuten: 34. Det är en skiva som, precis som debuten, värkts och kämpats fram under flera års tid. Som tidigare är det pianot i fokus och vackra melodier parade med mörka, djupt personliga texter. Föräldraskap, uppbrott och en nära väns bortgång är erfarenheter som smugit sig in i texterna och försett hennes palett av teman med ännu fler mycket mörka färger.

Fredag 18 maj, på scen ca 22:30. Öppet kl. 22:00–03:00
Fri entré innan kl. 23 i mån av plats, sedan 100 kr (inkl garderob).
Grand tar endast kort

Vill du äta innan kvällen drar igång? Välkommen att boka bord!