Back to All Events

Klimatet vs. Riksdagsvalet - After work med Klimatfronten

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
nr 4.png

Undersökning efter undersökning visar att en majoritet av Sveriges befolkning är oroliga för klimatförändringarna. Så varför pratar inte politikerna om klimatet? Varför känner inte politikerna ett tryck från väljarna? Varför används inte klimatfrågan för att vinna röster? Varför trycker inte väljarna på mer? 

Lever vi i en kollektiv förnekelse? 
Nästan alla partier står bakom Parisavtalet i teorin, men förstår de vilken drastisk politik det kräver? Går det att genomföra en omfattande klimatpolitik när bara en minoritet av partierna förespråkar det? Eller är det kört? Är lösningen att strunta i politiken och ställa om själva? Räcker det? Är det möjligt att få politikerna att ta klimatet på allvar?

Vi ses på Grand öl & mat, Monbijougatan 17 kl 18. Vi får en kort introduktion av kvällens tema av Roger Hildningsson, Statsvetare med inriktning mot miljö- och klimatpolitik på Lunds universitet, sen diskuterar vi i smågrupper. Möjlighet finns att köpa mat, öl och alkoholfria drycker men du behöver inte köpa något för att delta.

Vem är välkommen? 
Oavsett om du ännu inte är insatt i klimatfrågan eller har många års erfarenhet tror vi att du får ut mycket av träffen, tanken är att vi möts på våra olika kunskapsnivåer. Klimatfrågan är akut och det är dags att vi skapar bred uppslutning! 

Vilka är vi?
Nätverket Klimatfronten består av flera av Malmös miljö- och solidaritetsorganisationer som gått ihop i en gemensam front för klimatet. Vi bildades under hösten 2017 och arrangerade då manifestationen Be the red line – Malmö för klimaträttvisa, filmvisningar, workshops och klimataktioner. Syftet är att uppmärksamma att klimatförändringarna redan nu är akuta, visa internationell solidaritet, och göra klimatet till en politisk fråga. 

Under våren arrangerar Klimatfronten ett antal after works där vi diskuterar klimatet ur olika infallsvinklar, där detta är det fjärde tillfället. Under träffarna får du möjlighet att skriva upp dig på Klimatfrontens mejllista om du vill engagera dig med oss framöver. 
Välkommen!

Vill du äta innan kvällen sätter igång? Spana in vår meny och boka bord.
Grand tar endast kort