Back to All Events

Klubb Körsbärsbomb. Live: Smisk + Altona. Lounge-DJ TikiPete


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
SMiSK. Foto: Gianluca La Bruna

SMiSK. Foto: Gianluca La Bruna

Körsbärsbomb-projekt-Logga.png

Körsbärsbomb består av Ebba, Sol och Ida. Tillsammans vill de skapa ett rum för musiker som är icke-cismän, både genom sitt DJ:ande och sina klubbkvällar där band som Ragata och T.W.A.T spelat på. Idéen växte fram tack vare deras gemensamma intresse i musikföreningen Perrong 23 och deras politiska organisering. I snart 3 år har de spelat på en rad olika arrangemang, alltid frontat av icke-cismän med fokus på indie- och rockmusik. Den annars mansdominerade musikscenen har många bortglömda guldkorn som de vill lyfta fram. Namnet Körsbärsbomb är en hyllning till The Runaways låt Cherrybomb.

SMiSK är Malmös sexigaste punkband som de senaste åren gjort succé på scener över hela landet med sin arga glitterpunk. Med låtar som "Supa, knulla, sjuka sig imorgon", "Span på stan" och "Låt det brinna" har de gjort rent hus med allt från rasister, chefer och störiga killar. I december släpptes deras första EP på vinyl och nyligen släppte de en ganska utflippad musikvideo och en ny låt som fick Popmani att utropa: "... med Thåström som tjej så har de fått oss att se ännu mer fram emot en fullängdare." Nu står de äntligen på Grands scen för första gången!


SMiSK på Spotify
SMiSK-artikel på Popmani

Altona

Altona

Altona är Malmöbandet som namngivit sin egna genre; Schlagerpunk. De hämtar melodier, refränger och stjärnglans från schlagern och attityd och gnissel från punken.

Altona gav nyligen  ut två låtar med titlarna ”Nu står det stilla” och ”Hundratals bilder”, inspelade i Sunnanå Studio och mixade och mastrade av Joakim Lindberg. 

I loungen: Tikipete spelar vinyl med en stor variation mellan stilar. Vad som knyter ihop säcken är att inget är nyare än 60-tal. Det kommer spelas Cumbia, Calypso, Cajun och jumpblues mm.

Fredag 11 maj, kl. 22:00–03:00
Fri entré innan kl. 23 i mån av plats, sedan 100 kr (inkl garderob).
Grand tar endast kort

Vill du äta innan kvällen drar igång? Välkommen att boka bord!