Back to All Events

Poetry Slam: Gästartist Niklas Åkesson


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Niklas Åkesson

Niklas Åkesson

En klubb för estradpoesi – allt enligt originalreceptet från Chicago! Kom som poet och läs dina dikter eller som publik för att lyssna. Tävlingen är dessutom uttagning till Malmös stora Final i Poetry Slam senare i år!

Ett klassiskt Poetry Slam i Chicago-stil består av tre delar. Kvällen börjar med öppen scen där vem som helst har möjlighet att läsa sina dikter inför publik. Där efter kommer en inbjuden gäst, gärna någon lite känd eller med goda meriter. Senare på kvällen är det dags för tävlingsmomentet. Olika poeter fightas mot varandra och jurygrupper ur publiken utser en värdig vinnare.

★ MC: Maria Maunsbach
★ Förpoet: Ester Berg
★ Gästartist: Niklas Åkesson
★ DJ: Jesaja
★ Slammaster: Conrad Luckett

Niklas Åkesson vann SM i Poetry Slam för 17 ljusår sen. Nu skriver han diktsamlingar istället. Det är ganska tråkigt, så ibland filmar han för att få tiden att gå, eller utför en performance. Men riktigt kul blir det bara när Niklas får rasa ur sig text på scen. Då brukar han bli arg eller väldigt, väldigt ledsen. Då känner han livet i sig, ungefär som Madicken. 

Regler:
Max 3 minuter per framträdande
I tävlingen får man inte använda rekvisita
Man får inte upprepa dikter på den här slamscenen (inom ett år)

Vill du tävla eller bara läsa?
Föranmäl dig till Ord på Scen på ordpascen@gmail.com

Välkommen som poet eller publik!

Ord på Scen i samarbete med ABF Malmö och Grand Öl&Mat

Vill du äta innan kvällen sätter igång? Spana in vår meny och boka bord.
Grand tar endast kort