Back to All Events

Klubb Krinolin med Nordic Baroque Band


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Nordic Baroque Band

Nordic Baroque Band

The Nordic Baroque Band (NBB) är en ensemble med musiker från Sverige och Danmark som är specialiserade på den tidiga musiken. Bandet startade 2014 och är känt för att leka med konsertformen samt beröra och överraska sin publik med en energifylld och närvaroladdad utstrålning. NBB har förutom sin fasta konsertserie i Ersta kyrka i Stockholm gett konserter i Sverige och Danmark och har precis spelat in sitt debutalbum på skivbolaget Ictus med barytonen Patrik Sandin som gäst. Bandet är i toppform och är nu ute för att ta världen med storm. Både kända och framför allt bortglömda örhängen är något som kännetecknar NBBs program.

Monica Schmidt Andersen, blockflöjter
Johannes Jacobsson, barockviolin
Søren Storm, barockviolin
Jeanette Eriksson, barockviola/barockviolin
Magnus Malmros, barockcello
Mogens Fangel Damm, cembalo
Gäst: Patrik Sandin, baryton

Fritt inträde innan kl. 20:00, därefter 100 kr, student 50 kr.

Krinolin Kammarmusikklubben är ett nytt rum för konstmusik! Konserterna bjuder på klassisk musik i ett intimt format med en öppen och lättsam stämning där alla känner sig bekväma att delta och inga oskrivna regler finns. Drick något gott i baren eller ät en matbit från Grands fantastiska kök och känn dig som hemma i Malmös vardagsrum fyllt med levande klassisk musik.

Krinolin drivs med stöd av Musik i Syd, Grand öl&mat, Malmö Stad, Musikverket, Kulturrådet, Sten K Johnssons stiftelse, Crafoordska Stiftelsen, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse och Sparbanksstiftelsen Finn.

Grand tar endast kort

Earlier Event: March 3
Modern Love
Later Event: March 7
Quiz med Quizmaster Dallas