Back to All Events

Konstkvinnor och Klubb Körsbärsbomb presenterar Blåkulla Lever!


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
28699276_2079990185563225_1556001512925597401_o.jpg

Det är dags för ännu ett Konstkvinnorevent, den här gången tillsammans med Körsbärsbomb! Grands klubb förvandlas det till den magiska plats alla ni häxor ändå ska till på påsken: Blåkulla! Det kommer vara en kväll för blåkulla att åter få liv genom diverse kreativa uttryck, ett utforskande av häxor och magi. En konstnärlig hommage till häxan!

Mellan 16:00 och 22:00 kommer det finnas: konstutställning, visning av konstfilm, stand-up comedy med Dilan & Moa, spådam, interaktiva konstverk för er att delta i, allt till tonerna av fantastisk musik – och allt detta tillsammans utforskande häxeriets symbolik och associationer. Vid 22:00 blir lokalen klubb!! 

Grand öl & mat har restaurang, bar och klubb, och under Blåkulla lever hålls eventet främst i barmiljö i klubblokalen. 

Körsbärsbomb spelar musik frontad av ickemän med mycket hits med fokus på indie och rock. Körsbärsbomb består av Ebba, Sol och Ida. Tillsammans vill de skapa ett rum för musiker som är icke-cismän, både genom sitt DJ:ande och sina klubbkvällar där band som Ragata och T.W.A.T spelat på. Idéen växte fram tack vare deras gemensamma intresse i musikföreningen Perrong 23 och deras politiska organisering. I snart 3 år har de spelat på en rad olika arrangemang, alltid frontat av icke-cismän med fokus på indie- och rockmusik. Den annars mansdominerade musikscenen har många bortglömda guldkorn som de vill lyfta fram. Namnet Körsbärsbomb är en hyllning till The Runaways låt Cherrybomb.

Dilan & Moa är en Malmöbaserad humorduo som möttes på SR:s Tankesmedjan för fyra år sen och sedan dess gjort allsköns comedy ihop. Ni kan höra dem i radio och podcasts, se dem köra humorföreställningar, standup och improvisationsteater. I höst kommer ni kunna se dem i deras egenskrivna humorserie på SVT. Men på Blåkulla lever kommer de med en uppdaterad och koncis version av sin allra första humorföreställning; Den inre häxprocessen. "Det är en föreställning för alla som trodde att häxprocesserna var en del av historien. Tji får ni, de pågår ständigt. Vi vet att det låter plakatfeministiskt men vi är verkligen bara krassa." 

Konstnärerna som medverkar/ställer ut presenterar vi snart, håll utkik! 

Instagram: @konstkvinnor

ÅLDERGRÄNS: 18år efter kl. 21.
INTRÄDE kl. 16–23: fri entré i mån av plats. Donationer uppmanas varmt till konstkvinnor. 
INTRÄDE kl. 23–03: 100kr inkl. garderob
Egen mat och dryck får ej medtas i lokalen
OBS eventet är öppet för alla, oavsett könstillhörighet dvs ej separatistiskt! 


Eventet är gjort med stöd av Malmö Stad.

Lördag 31 mars, kl. 16:00–22:00, därefter Klubb Körsbärsbomb till kl. 03
Fri entré innan kl. 23 i mån av plats, sedan 100 kr (inkl garderob).
Grand tar endast kort

Vill du äta innan kvällen drar igång? Välkommen att boka bord!