Back to All Events

Hymn presenterar: Sportsman + Feelium. Lounge-DJ Kristian Antilla


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Feelium.jpg

HYMN har ambitionen att vara nätets nördigaste musikmagasin. Målet är en musikbevakning som når långt utanför den kommersiella sfär som redan får plats i svensk media. De anordnar också liveklubbar i landets tre största städer - ofta med landets mest spännande artister på scen. Nu har det äntligen blivit dags att köra HYMN-klubb på Grand igen. Fredagen den 9 februari är datumet du ska skriva in i kalendern. Det blir storslagen livemusik med Stockholmsbaserade Sportsman och lokala akten Feelium. Dessutom står några av HYMNs skribenter i djbåset hela kvällen och bjuder på det bästa av det mesta.

SPORTSMAN: Per Magnusson döpte sitt soloprojekt efter ett cigarettpaket han hittade i sanden på stranden med utsikt över Indiska oceanen. Debutsingeln Rally, en duett med Those Dancing Days sångerska Linnea Magnusson, kom 2013. På EP:n Usher fortsatte Per att samarbeta med den Grammis-vinnande artisten Johan Cederberg (HNNY), som även producerat debutalbumet Neverland som släpptes i somras via brittiska Best Fit Recordings.

Per är alltjämt inspirerad av naturen och Neverland är smidd i flykt och utopi. Ölands atmosfär och ljus fungerade som en vit canvasduk for inspelningarna. Neverland är en skamlös utforskning av sorgfri ungdom och hur dess minnen följer oss in i vuxenlivet. Medan texterna är nostalgiska är musiken modern och fångar några av de platser där Neverland är skriven och inspelad: Kenya, Tanzania, Öland, Amalfikusten, Wien, Skummeslövsstrand och Stockholm.

Sportsmans musik har rosats av bland andra The Guardian, The Independent och Popjustice. Neverland återfinns på flera årsbästalistor 2017 och Sportsman är nominerad till Gaffa-priset 2018 i kategorin Årets genombrott. Efter höstens spelningar i London och Stockholm gästar Sportsman Malmö. Med sig har han sin fru Linnea Magnusson och band.

”Ett av årets vackraste debutalbum hamnar högt på min årsbästa. Sportsman och producenten HNNY skapar nostalgi, fashion och framtid i varsam dans bland rosa moln.” — Annah Björk, Svenska Dagbladet

”Att lyssna på Sportsman känns som att titta på naturfilm i ultra-HD, när de filmar stora vågor i slow-motion.” — Tina Mehrafzoon, Musikguiden i P3

”Soft och samtida sovrumssoul, med månadens lenaste röst.” — Sara Berg, Nöjesguiden

Neverland på Spotify

https://www.thisissportsman.com/

FEELIUM: Feelium är en Malmöbaserad indiepop-duo. Feelium har verkat på distans under flera år då Simon varit stationerad i Santa Barbara och Jakob i Amsterdam. I Malmö har bandet nu slagit rot och växt från duo till en fullskalig live-akt. Feelium är nu aktuella med nya albumet "Go Go Soul" och deras första singlar har blivit uppmärksammat av såväl svenska som flera internationella musikbloggar som bland andra Line of Best Fit.

“Homogeneity is not something to be found on a Feelium record, nor is drawing inside the lines. With each release from Feelium taking on such an unique sound keep an eye out for what the band has in store for us next.” — Line of Best Fit

“Ett underskattat band som förtjänar mer uppmärksamhet” — Gaffa

“Såhär ska nutida pop låta!” — HYMN

Lounge-DJ: Kristian Anttila med fokus på knaskalas bjuder Kristian upp till dans med en säregen blandning av cowboydisco, spraksoul och glitterglam.

Fredag 9 februari, kl. 22:00–03:00
Fri entré innan kl. 23 i mån av plats, sedan 100 kr (inkl garderob).
Grand tar endast kort

Vill du äta innan kvällen drar igång? Välkommen att boka bord!

Earlier Event: February 8
Grand Cocktail Club med John Venkiah
Later Event: February 10
Klubb Funkdown