Back to All Events

Klubb Krinolin: Kunstmusikken og folkesjela


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
krinolin.jpg

“Denne konserten står i erindringen min som en av de modigste og mest kompromissløse musikalske hendelsene jeg har erfart. Prosjektet og utførelsen fremstod som en positiv, rensende provokasjon, en tankevekker med potensial til å utvide det interpretatoriske handlingsrommet via helt uventede og så langt nesten uprøvde veier og tenkemåter” — Tor Espen Aspaas, pianist och professor vid Norges Musikhögskola)

Med musik av Edvard Grieg, Lasse Thoresen och Gustav Sparre Olsen tar kvällens musiker tag i de folkmusikaliska elementen i norsk klassisk musik och öppnar på så sätt upp för nya och spännande möjligheter, där man kan komma nära det som inspirerade kompositörerna till att skriva musiken. Djupet i det enkla. Närheten. Det äkta och ärliga.

Ingfrid B Nyhus - piano
Sander Tingstad - violin
Mads Erik Odde - dragspel

Krinolin Kammarmusikklubben är ett nytt rum för konstmusik! Konserterna bjuder på klassisk musik i ett intimt format med en öppen och lättsam stämning där alla känner sig bekväma att delta och inga oskrivna regler finns. Drick något gott i baren eller ät en matbit från Grands fantastiska kök och känn dig som hemma i Malmös vardagsrum fyllt med levande klassisk musik.

Krinolin drivs med stöd av Musik i Syd, Grand öl&mat, Malmö Stad, Musikverket, Kulturrådet, Sten K Johnssons stiftelse, Crafoordska Stiftelsen, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse och Sparbanksstiftelsen Finn.

Fritt inträde innan kl. 20:00, därefter 100 kr, student 50 kr.
Grand tar endast kort

Earlier Event: February 3
Klubb Körsbärsbomb. Live: Ragata
Later Event: February 7
Quiz med Quizmaster Dallas