Back to All Events

Klubb Ode To Joy. Live: Diplomatic + Villa Rivercat


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

Superhjälte funk & förtrollande americana!

Denna afton välkomnar vi två akter. Den skivaktuella funk-soul-rock superhälten Diplomatic drämmer i väg en kittlande en-mans show med drakar och hårt slitna ninja boots. Nästa resa går via sexmannabandet Villa Rivercat, som med sin trollbindande blandning av modern indie och americana gett recensenterna ett oroväckande brett flin på läpparna.

Live: Diplomatic
Diplomatic är en maskerad “funktronic-soul-rock superhero” på uppdrag att få slut på förföljelsen av den andliga rörelsen Falun Gong i Kina.

Han har gjort en grafisk roman/skiva, “Rise and Shine” som berättar hur han själv kom i kontakt med Falun Gong och blev Diplomatic. Hans egna autentiska psykjournaler ligger tilll grund för historien, som invävds i en klassisk superhjälte ursprungs-berättelse. Låtarna på skivan följer historien. 

Musiken han gjort har bland mycket annat, influenser från John Carpenter, Ennio Morricone och tidiga Prince Vi garanterar en energisk en-mans show med 100% hjärta och nerv, Gretsch pimpad kamikaze gitarr, drakar och hårt slitna ninja boots! Boken/skivan “Rise and Shine” kan köpas på Impala streetwear och i de flesta skivbutikerna i Malmö. Hepcat store i Lund. Kan även beställas ifrån Bokus, Adlibris. 


Live: Villa Rivercat
Sexmannabandet Villa Rivercat formades i Dalarna 2015 och deras blandning av modern indie och tidlös americana har uppmärksammats av internationella giganter som The Line Of Best Fit, Clash Magazine och Northern Transmissions. Deras debutalbum 'Days and Weeks and Hours' har snabbt gjort avtryck på den svenska indiescenen och beskrivs som:

"..full of fairy-like charm, a melodious reflection of the band’s natural habitat and a prime example of honest, simple songwriting."
 

DJ’s i loungen och inne I klubben:

▶ DJ Anna Berghe
Mat & kultur digniteten Anna fyller denna afton vinylboxen full av matnyttig afro-funk, lättsaltad soul. Lägg där till en omisskänlig doft av vår, via svenska örhänge och allsköns grooves. Dansglädje är ordet!

▶ Martin Axen & Jepson som bjuder upp till glädje och dans. Med rock ´n soul, funky beats, ballroom glam och glitz'n blitz.

▶ Badhuspojkarna Anders & Jörgen kör bluesrökare, whiskeydränkt rock & swing samt 60-tals smuts från garaget. Och som grädde på det indolenta moset serveras även surf och eklektisk voodoosoul.

Klockan 22–03, fri entré före kl. 23 i mån av plats, sedan 100kr
Grand tar endast kort.

Later Event: April 11
Bildningsbaren #10