Back to All Events

Klubb Ode To Joy. Live: Loco and the Idiots + Bastard Barock


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
BB_backyard_promo_05.jpg

Ode To Joy öppnar lite tidigare denna kväll och bjuder in Bastard Barock som firar ny skiva.Förvänta er något utöver det vanliga denna konsert då Barock Bastard ställer sig på Grands scen för en helt akustisk konsert i Barocken och konstmusikens anda!

Prisvinnande ensemblen Bastard Barock släpper sin första skiva "Not in my Backyard" och spelar delar av barock-kabarén med samma namn för sista gången efter att ha spelats runtom i Sverige de senaste åren.

Med musik och scener från Perus katedraler, slavbåtar, det mäktiga Versailles och 6:e avenyn i New York möter vi en döende trumslagarpojke, påkostade ceremonier och en nordamerikansk stamhövding som får se sin trädgård fritagen från det brittiska imperiet.

Skivor kommer säljas till specialpris!
På scen 21:00 - Fri entré

locos press 1.jpg

Local Loco and the Idiots spelar falafeljazz direkt från Möllan. Med en kärlek till New Orleans och beundran för Tom Waits som grund ger de medryckande melodier, tungt gung och texter om allt från Donald Trump till att åka svarttaxi i en livlig blandning av politisk poesi, slående samtidiakttagelser och personliga bekännelser. Det är bluesigt, jazzigt, folkigt.

Frontfiguren och låtskrivaren Jesper Söderberg startade upp bandet i Sala och levererade då indiepop-rock på svenska. 2015 började bandet längta efter sydligare breddgrader och flyttade till Malmö. Fler medlemmar anslöt sig och så förvandlades bandet till en svängig swingrockorkester med trombon, saxofon och klarinett.

De släppte sin debutskiva “Från Sala till Himlen” 2015 och har sedan dess släppt två studioalbum till “Tolvskillingsorkestern” (2016) och “Det sista endorfinet”  som släpptes i oktober 2017.

“Visst känns det lite som att vandra längs Bourbon Street när en lyssnar? Den genuina spelglädjen och kärleken till musiken går sannerligen inte att ta miste på.” - Hymn

Spotify: https://open.spotify.com/album/0CAivz5HHDtoS3VZv9DaYR
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=YDJmmJpSoIo

grandfeb-18-3.jpg

Martin Axen & Jepson som bjuder upp till glädje och dans. Med rock ´n soul, funky beats, ballroom glam och glitz'n blitz.

Badhuspojkarna Anders & Jörgen kör bluesrökare, whiskeydränkt rock & swing samt 60-tals smuts från garaget. Och som grädde på det indolenta moset serveras även surf och eklektisk voodoosoul.

Maja och Sophia är parhästarnas parhästar, bästa bästisar och levererar musik som är genreöverskridande så det skriker om det. Räkna med mycket soulpärlor, 60-, 70- och 80-tals klassiker, hip hop och catchy refränger. Maja och Sophia spelar guilty pleasures helt utan guilt- tro oss - det här blir bara pleasure.

Lördag 24 februari, kl. 22:00–03:00, fri entré innan kl. 23 i mån av plats, sedan 100kr (inkl garderob). Grand tar endast kort.

Vill du äta innan kvällen drar igång? Välkommen att boka bord!

Earlier Event: February 23
Master Zanoonga’s Love Potion + DJ Dallas
Later Event: February 24
Bastard Barock