Back to All Events

Klimat vs Nationalism – After work med Klimatfronten

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
klimat.png

Kom och diskutera klimat och nationalism med Klimatfronten! 
Vi tar upp frågor som: Vilka kopplingar finns mellan klimatförnekelse och nationalism? Hur används klimatförändringarna i nationalistisk och rasistisk retorik för att motivera stängda gränser? Gott om utrymme finns att fylla på med dina egna frågor.

Vi ses på Grand öl & mat, Monbijougatan 17 kl 18. Vi får en kort introduktion av kvällens tema av Shora Esmailian 18.30, journalist och författare, sen diskuterar vi i smågrupper. Möjlighet finns att köpa mat, öl och alkoholfria drycker men du behöver inte köpa något för att delta.

Vem är välkommen? 
Oavsett om du ännu inte är insatt i klimatfrågan eller har många års erfarenhet tror vi att du får ut mycket av träffen, tanken är att vi möts på våra olika kunskapsnivåer. Klimatfrågan är akut och det är dags att vi skapar bred uppslutning! 

Vilka är vi?
Nätverket Klimatfronten består av flera av Malmös miljö- och solidaritetsorganisationer som gått ihop i en gemensam front för klimatet. Vi bildades under hösten 2017 och arrangerade då manifestationen Be the red line – Malmö för klimaträttvisa, filmvisningar, workshops och klimataktioner. Syftet är att uppmärksamma att klimatförändringarna redan nu är akuta, visa internationell solidaritet, och göra klimatet till en politisk fråga. 

Under våren arrangerar Klimatfronten ett antal after works där vi diskuterar klimatet ur olika infallsvinklar, där detta är det första tillfället. Under träffarna får du möjlighet att skriva upp dig på Klimatfrontens mejllista om du vill engagera dig med oss framöver. 

Välkommen!

Earlier Event: February 21
Quiz med Quizmaster Dallas