Back to All Events

Klubb Remember Love + Live: Dolce (Umeå) + Public Servant. I loungen: Thea Mix och Adolfska


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Foto: Elakkanin Photography

Foto: Elakkanin Photography

I klubben: Remember Love handlar om att förmedla dansglädje, lycka och energi. Kom och ladda upp kärlekens batterier. Vi bjuder på våra favoritlåtar och hoppas att du blir kär i dem med.

Ni känner Alice från Indiegympan Heartbeats, The Clitts, Ryska Posten och tusen saker till. Ola är redaktör för musikmagasinet HYMN, har tidigare haft både funk- och proggklubbar på Debaser men anser sig vara väldigt allround som DJ. Räkna med en galen blandning av gammal soul, funk, disco, girlgroups och nyare bangers av olika slag. Den gemensamma nämnaren är att låtarna är bra på riktigt, går att dansa till och levereras med stil och smak.

Några av våra favoritband: Hidden Cameras, Prince, Alvvays, Belle and Sebastian, Martha and The Vandellas, The Shangri-Las, Stevie Wonder, Camera Obscura, Chic, Sly and the Family Stone, France Gall, Buzzcocks, MFSB, Saint Etienne och The KLF.

Dance or die!

Thea Mix och Adolfska spelar disco, halleluljagospel och svart magi från framtiden i loungen

Dolce-1.jpg

Dulce
Två fantastiska singlar, ett par rader hos Noisey och en schysst spelning anordnad av Vice var allt det tog för att Umeå-duon Dolce skulle segla upp i medvind och förgöra allting på några nanosekunder. Med Velvet Underground-aktiga montona pulser, rökrutesång och knarriga gitarrer som soundtrack till en solgassande förmiddag i Laurel Canyon kommer vi Dolce rätt nära. Lite som om Beach House och svenska jazzlegenden Monica Zetterlund möttes upp i Twin Peaks för att skapa musik tillsammans.

Med de två fantastiska singlarna ”Hand i Hand” och ”Inez Palema” har Dolce fått ett grymt genomslag. På ömsom svenska och ömsom engelska har Anna Levander och Leopold Nilsson gett oss precis vad vi behöver – och med släpp nummer två i form av dubbelsingeln ”Enslig tid/090″ är vi än mer övertygade.

Enbart på singlarna genomförde duon fina liveframträdanden både på egen hand men även som förband åt Amason och en mycket hyllad konsert på Way Out West.

Under året har bandet givit ut den helt svenskspråkiga debutskivan under namnet “Av Liv och Grönska” på anrika Startracks. Skivan producerade av Mattias Glavå som tidigare haft samma ära åt bl.a. Dungen och Håkan Hellström.

“Mitt i popbruset står Umeå-bandet verkligen ut. Varje ton känns äkta när det strömmar vispop med jazzklang från orglar, stråkar, lätta trummor och blåsinstrument. Nästan lite som hämtat från ett folkhem i Sverige på 1970-talet. Det finns ingenting som det här just nu.”
– GAFFA

”Inez Palema is a beautiful sun-glittering track, taking a tone of Beach House, Velvet Underground, sprinkled on top with a voice that brings your thoughts to Monica Zetterlund. It makes you daydream.” – NOISEY

”The harmonious vocals just captivate you, be sure to give them a ‘like’, this track can easily blow them up!” – IT’S ALL INDIE

“Det går inte att värja sig mot charmen som är Dolce. Duon har sedan starten för drygt två år sedan alltid varit unika, men nu har de äntligen nått den punkten där de ska vara.” – GAFFA

“Mitt i popbruset står Umeå-bandet verkligen ut. Varje ton känns äkta när det strömmar vispop med jazzklang från orglar, stråkar, lätta trummor och blåsinstrument. Nästan lite som hämtat från ett folkhem i Sverige på 1970-talet. Det finns ingenting som det här just nu.”
– GAFFA

Gaffa, 5/6
Hymn, 8/10
Nöjesguiden, 5/6
Ikon, 4/5

Public Servant
Det unga nystartade bandet har rötterna i 60- och 70talets rock och progressive-scen. Bandet släppte nyligen sin debutEP Taste of Sound med tillhörande video som kan ses här:
 

Fredag 2 februari, kl. 22:00–03:00
Fri entré innan kl. 23 i mån av plats, sedan 100 kr (inkl garderob).
Grand tar endast kort

Vill du äta innan kvällen drar igång? Välkommen att boka bord!

Earlier Event: February 1
Grand New Opry
Later Event: February 3
Klubb Körsbärsbomb. Live: Ragata