Back to All Events

Bildningsbaren #9

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

»Shop ’til you drop!« 
Bildningsbaren #9 om produktion, konsumtion och hållbarhet

Plast i haven som hotar miljön och organismer. Växande sopberg och nya kläder som eldas upp. Människor som arbetar under fruktansvärda förhållanden i Bangladesh och Kina. Vi matas ständigt med nyheter om hur klimatet påverkas och om hur människor utnyttjas. Samtidigt produceras varor i en aldrig så hög takt. Och med en växande medelklass konsumerar allt fler som aldrig förr. 

Hur går ökad försäljning och konsumtion ihop med hållbarhet? Varför fortsätter vi producera och konsumera i allt högre takt om det inte är hållbart? Och vad krävs för att vi ska ändra vårt beteende och utvecklingen?

Gäster:
- Per Hillbur, biträdande professor i miljövetenskap vid Malmö universitet
- Moa Kärnstrand, journalist och författare till boken Modeslavar
- Helle Robertson, driver klädföretaget Robert&Blad, arbetar mycket med redesign, har startat ett företag som heter “Den jävla marmeladfabriken” där hon kokar marmelad av fallfrukt, men just nu kokar hon inte utan föreläser mest om detta. Och hon studerar interkulturell kommunikation på Malmö universitet.

Moderator:
Cecilia Nebel 

Det är fritt inträde till Bildningsbaren men föranmälan krävs. Klicka här för att komma till anmälan.

Insläpp från 16.30. Efter samtalet är det mingel och det bjuds på snacks.

Välkommen!

Producent: Lotta Orban, Malmö universitet

Earlier Event: February 10
Klubb Funkdown
Later Event: February 16
Too Cute To Puke + Lost In Music