Back to All Events

Helgen v.48 + Caballo con Leche


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Bob_beda_1920x1080_fejjan.jpg

Med siktet noggrant kalibrerat och inställt på helgen v. 48 tar vi nu nya tag. Ett år har gått sedan sist och ingen annan än vi är gladare för att traditionen nu får ännu ett år på sitt CV.

Det är fem år sedan vi stod nakna och förvirrade bakom CD-spelarna och gjorde oss märkvärdiga. Det ska så klart firas.

Vi firar det genom att ställa till med baluns och galej på Grand, vår högborg. Allt ser ut som förut med levande musik, inspelad musik och eventuellt någon överraskning. Den som lever få se, som den gamla ramsan går.

För att bevara traditionen på ett värdigt sätt har vi (så klart) bjudit in Caballo Con Leche. Ni som vet, ni vet. Caballo con Leche är den skånska mjölkdrickande vildhästen som skrittar fram som en tornado mellan människors olika sinnen. Det blir högt, explosivt och precis som förut kommer deras odödliga tolkningar av bob hund-låtar framföras, än en gång.

Men glöm aldrig att bob hund lever och frodas, oavsett vecka. Men vecka 48 är något heligt, eller hur? Kom och tänd ett ljus, dela ditt favoritminne med bob hund och dansa som om du hade tagit en trippeldos koffeinpiller.

Väl mött!


Conradpress.jpg

I loungen: Conrad Luckett föddes in i ett punkkollektiv i Linköping 1987 och bläddrade runt bland vinylskivorna, följde med på alla konserter och var på Hultsfred första gången 1994. Han blev ett mycket pretentiöst barn som hånade de andra barnen för att de inte visste vilka Docenterna och The Cure var eller att de inte hade sett dem live. Så här en sådär ungefär 23 år senare har han slutat håna de andra barnen men har mängder med låtskatter inom sig som han mer än gärna delar med sig av.

Gullig handklappstweed, Brutal hjärtat i handenpop, Svängig 2-tone, Vilja ha på sig snygga 60-talskostymermods, Poppig dansant punk, Hits som gör dig glad i magen från 60,80,90-tal, Indiehits från den där nattklubben du ville gå på typ 2006 men var för ung eller bodde i en småstad som inte hade indie-klubbar. Svenska popklassiker, Northern Soul, Alternativ pop, Mörk 80-talsgothpop, samt precis vad han känner för.

Fredag 1 december, fri entré före midnatt i mån av plats, därefter 100 kr inkl. garderob.
Grand tar endast kort.

Vill du äta innan kvällen sätter igång? Spana in vår meny och boka bord.

Earlier Event: November 30
Livejazz i loungen: Manouche Society
Later Event: December 4
FILMBAR #21