Back to All Events

Klubb Ode To Joy: Per Egland + support: The Cult of Boydah


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (map)
grandbannerNOV24-18.jpg
Per Egland

Per Egland

Per Egland är för allmänheten mest känd för låtarna Merkurius brinner och Lust och hägring från debutalbumet Slut dina ögon och dröm om Egland som kom 2010. Sedan dess han släppt ytterligare två skivor, turnerat land och rike samt blivit grammisnominerad fyra gånger.

Även om Pers musik spelats flitigt i P3 så är det snarare Radioapans knattekanal och P2 där hans musik trivs bäst. Per Egland är tonsättare till yrket och skriver musik för symfoniorkestrar, körer och film. På senare år har han bland annat skrivit ungdomsmusikaler tillsammans med Mikael Niemi, filmmusik till Josef Fares, samt en solokonsert för trombonisten Christian Lindberg.

Den andra november släpps Per Eglands nya skiva Hej Lakej!

Hej Lakej! är en spretig historia som andas Wire, postpunk och glåmigt 80-tal. Den är både spretig, påflugen och bräcklig. Under inspelningarna blev Per Egland dels bestulen på sina instrument samt blåst på sin studiolokal vilket resulterade i att skivan kom att bli mycket försenad samt låta väldigt annorlunda än det var tänkt. På tjuvlånade instrument lyckades han ändå färdigställa sin fjärde skiva som släpps den andra november.

The Cult of Boydah

The Cult of Boydah

The Cult of Boydah är en grupp som rör sig i det dolda och ofta byter skepnad. Sen projektets start har de släppt en EP och gjort flera spelningar i norden. Inspirationen är hämtad från naturens upprepning och lugn. Musiken är drömsk och varm som en moders famn. Ta en semester ifrån samtiden och ta dig till denna mobila fristad. Missa inte chansen att uppleva detta levande samarbete mellan ljud och bild.

På scen ca 22:30, öppet till 03.

▶ Martin Axen & Jepson som bjuder upp till glädje och dans. Med rock ’n’ soul, funky beats, ballroom glam och glitz'n blitz.

▶ Badhuspojkarna Anders & Jörgen kör bluesrökare, whiskeydränkt rock & swing samt 60-tals smuts från garaget. Och som grädde på det indolenta moset serveras även surf och eklektisk voodoosoul.

Fri entré före midnatt i mån av plats sedan 100kr inklusive garderob

Grand tar endast kort

Later Event: November 27
Quiz med Quizmaster Dallas