Back to All Events

Sherpa The Tiger (UKR)


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Sherpa The Tiger Voices Speak

Sherpa The Tiger Voices Speak

Sherpa the Tiger är ett helt nytt band från Lviv, Ukraina som vi välkomnar till Grand. Utrustade med skröpliga sovjetiska syntar, kombinerar fyrmannabandet en kärlek till minimalistisk ambient musik och kosmiska grooves som kom ut från Östeuropa på 60- och 70-talet.

Det finns två sidor till Sherpa The Tiger; Det finns de dansanta grooviga spåren som kanaliserar CAN's Future Days LP, och som hålls ihop och drivs av ett ojämnt och upprepande drumbeat som Jaki Liebezeit säkert skulle vara stolt över. Och så finns de mer avskalade ögonblicken, som ser kosmiska, omgivande dekonstruktioner som lätt kunde ha hittats på soundtracket till en åttiotals crime-thriller med neonbelysta Miami i bakgrunden.

Lyssna: https://open.spotify.com/album/4jIIP5ODP4VMu8ghFv65rl

https://fuzzclub.bandcamp.com/album/great-vowel-shift

Fri entré före midnatt i mån av plats, sedan 100kr inklusive garderob.
På scen cirka kl. 22:30
Grand tar endast kort

Vill du äta innan kvällen drar igång? Välkommen att boka bord!

Earlier Event: November 9
Klubb Körsbärsbomb. Live: the Dive
Later Event: November 10
Efterfest - Hank Von Hell