Back to All Events

The Burning Hell (CA) + Stars in Coma


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
TBH Press Photo.jpg

Grand presenterar stolt en konsert med The Burning Hell och Stars in Coma. Före, mellan och efter konserterna spelar Ola Elleström från HYMN skivor 

Förköp: 80kr + förköpsavgift
90kr i dörren

THE BURNING HELL
Ola Elleström, HYMN: Det är omöjligt att inte gilla The Burning Hell. Samtidigt som frontmannen Mathias Kom skriver catchiga poplåtar har han en underfundighet som gör honom unik som textförfattare. Med ett observant öga, en sylvass penna och en sällsynt känsla för detaljer gör han humor av allvar och allvar av humor. Låten ”Fuck The Government, I Love You”, som handlar när om han för första gången träffade bandets blivande klarinettspelerska Ariel Sharratt, är ett utmärkt exempel. Låten är något så ovanligt som indiepop i valstakt och inleds med att hela deras inledande konversation återges i duettform. 

M: We met at the New Year’s party of my vegetarian friend
A: I said I was studying English
M: I told you I was in a band
A: I asked you what the band was called
M: I said it’s called The Burning Hell
A: I said I’ve never heard of you
M: I said that’s probably just as well

Det hade räckt med texten för att jag skulle älska denna låt. Samma gäller för många andra av deras låtar. Men nu har The Burning Hell även förmågan att göra briljanta popmelodier och dessutom är de ett utsökt liveband. Som sådant behärskar de alla situationer, från duosättning via ett standardband med fem musiker till ännu större sättningar. Livevideon till ”It Happens In Florida”, för övrigt ännu ett exempel på Mathias Koms förmåga att tänka utanför vanlig indiepopformula, understryker detta med hopklippta scener från olika spelningar.

Namnet kan naturligtvis ge associationer till hårdare rock, men är ännu ett exempel på Mathias underfundiga humor. För många år sedan mötte han en predikant på gatan som hälsade ”you are going to the burning hell”. Eftersom Mathias inte trodde att han någonsin skulle få ge ut eller ens att någon annan skulle höra hans musik gav han sitt musikprojekt det namnet. 

The Burning Hell har en ständigt växande fanskara och säljer numera ofta ut sina spelningar i Tyskland och England, där de turnerat mycket. Bland annat spelade de på årets upplaga av festivalen End Of The Road. Nu är det dags för Skandinavien att upptäcka dem. Eftersom jag sett dem live tidigare så kan jag utan att blinka rekommendera att ni går och kollar på dem. Ni lär få ett nytt favoritband. Som Uncut skrev: ”Those who love The Burning Hell really love them and can’t wait to share their respect for Mathias Kom’s hyper-literate, warm and witty stories”.
The Burning Hell är förutom Europaturné aktuella med albumet Revival Beach, som släpptes 29 september. Men lyssna inte bara på den utan det mesta bandet släppt är bra, inklusive några ytterst underhållande videor, gjorda med minimal budget av bandet själva.

En intervju (gjord våren 2016) med Mathias Kom finns att läsa här

STARS IN COMA.jpg

STARS IN COMA
André Brorssons musik har beskrivits som "harmony-laden, '70s-ish sunshine pop" av den amerikanska musikbloggen Brooklyn Vegan. Döm själva när André och hans Malmö-baserade indiepopprojekt Stars in Coma tar sin sprudlande och queeriga popshow till Grand i november.

Något som är säkert är att André alltid blickat åt solskenspopens tårögda nostalgi och bitterljuva eftertänksamhet. Under mer än ett decennium har hans Stars in Coma gett ut en salig blandning av popmusik med eklektisk inspiration från gitarrplockig REM-rock, flöjtig folkpop och The Cure. Nio fullängdsalbum och otaliga EPs har det hunnit bli, varav de två senaste albumen - Escapist Partisans och Defunct Summer - gavs ut tidigare i höst digitalt och på kassett.

Spotify
Hemsida

 

Earlier Event: November 4
Blind Tiger Club + Martin Blomberg