Back to All Events

Live: John Holm


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
john-holm-hires.jpg

På allmän begäran efter en slutsåld fantastisk konsert i somras så är John Holm tillbaka i Malmö.

*BILJETTSLÄPP TISDAG 24/10 KL. 10:00*

Sveriges kanske störste musiklegend genom tiderna har efter mångårig tystnad ställt sig i rampljuset igen. Vi är oerhört stolta och glada att kunna presentera denna unika konsert på Grand i samarbete med National.

Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige.

Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad,

1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra, då endast ett fåtal utsålda spelningar gjordes… Sommaren 2017 följer John upp detta med en mindre sommarturné på väl valda spelplatser.

John Holms musik är som en blandning mellan singer-songwriter, rock och progg. Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor.

Inom snar framtid kommer en samlingsskiva med John Holm och en dokumentär om honom spelas för tillfället in. Han är även aktuell med en duett på Per Gessles andra soloalbum som släpps inom kort. Konceptet för konserten är detsamma som tidigare konserter under Johns återtåg: avskalat och sparsmakat.

Sättningen blir John på sång och gitarr, Jesper Whilborg på gitarr samt Johns son Alex på munspel samt förstärkning på percussion av fantastiska Yaimi Ka Ley direkt från Kuba.

Torsdag 30/11, insläpp från 21:00
50kr + förköpsavgift

*BILJETTSLÄPP TISDAG 24/10 KL. 10:00*

Om Grand:
Det finns möjlighet att äta på Grand av vår uppskattade meny men observera att restaurangen och konsertlokalen är skilda rum och att det INTE går att boka bord eller äta i konsertlokalen. Konserten är stående.
Tillgänglighet: Grand ligger två trappor upp, det finns hiss.

Earlier Event: November 29
QUIZ MED QUIZMASTER DALLAS