Back to All Events

Konstkvinnor

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
konstkvinnor.jpg

Konstkvinnor bjuder in er till en härlig kväll med konst, musik, öl (o dyl), mingel (fast kul mingel) och merch! Det kommer bli konstutställning i barmiljö, möjlighet att köpa riktigt nice artsy merch, babbla och dansa och snacka konstkvinnor med konstkvinnor, OCH MÅLA PÅ GEMENSAMMA DUKAR! Vi skapar en underbar kväll och ett par underbara tavlor tillsammans hihi :-)

Ester Eriksson
En av Malmös mest självklara konstnärer och serietecknare samt en av våra absoluta favoriter kommer och hänger! Ester kommer att ställa ut ett par prints, samt ha med posters och (om vi har tur) böcker som kommer finnas till försäljning under kvällen. Ni kan följa Ester på instagram kontot @estersrester, hon har publicerat två seriealbum tidigare och intervjun vi gjort med henne finns att läsa på vår Instagram @konstkvinnor. VI ÄR SÅ TAGGADE PÅ DET HÄR! En utmärkt chans att få njuta av Esters humoristiska ångestskildringar.

Svala Edgren
Svala ska ha sin debututställning med oss och vi längtar till att se er helt blown away av hennes konst! Hennes målningar, collage och illustrationer porträtterar drabbande känslor och komplex ångest– man känner sig förstådd samtidigt som man inte förstår någonting om världen. Svalas konst öppnar upp psyket och skildrar det som är så svårt att skildra. De är ofta färgglada, estetiskt lättillgängliga, skräckfyllda och hemsöker oss med sin kraft. KOM IHÅG var ni såg henne först.

Rebecca Larsson
Rebecca Larsson läser på konsthögskolan i Malmö och arbetar i ett brett spektra av konstnärliga uttryck. Under kvällen kommer hon ställa ut sin filmkonst! Vi kommer ha visning av hennes film “Röd” två gånger under kvällen, klockan 19:30 och 20:30, så missa inte det!! Det kommer bli så otroligt häftigt att visa den här stämningsfulla filmen i den här miljön med er. Äkta UPPLEVELSE blir det. Utöver det kommer hon att sälja fotoböcker från hennes projekt “Clues” som ni kan läsa mer om här: http://rebeccalarsson.com/clues/

Vera Asptjärn
Vera är Malmöbo i hjärtat men bor just nu i Göteborg där hon går ett kandidatprogram i textilkonst. Själv beskriver hon sitt konstnärliga uttryck som naivistiskt, grällt och övertydligt. Hon använder flera olika material för att skapa helt fanatiska och starka skulpturer som både reflekterar över samhället vi lever i och är humoristiska. Vi har äran att få ställa ut till exempel hennes verk “Findusgubben” som handlar om bla kapitalism utifrån Nomad Foods-skandalen. Briljanta lustfyllda konstverk som roar och kritiserar. YAY!!!Vid 22:00 tar Too Cute To Puke över lokalen med fantastisk riot girl-musik. Stanna och dansa och klubba med oss!!!!

Instagram: @konstkvinnor