Back to All Events

Konstkvinnor

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
konstkvinnor.jpg

Konstkvinnor bjuder in er till en härlig kväll med konst, musik, öl (o dyl), mingel (fast kul mingel) och merch! Det kommer bli konstutställning i barmiljö, möjlighet att köpa riktigt nice artsy merch, babbla och dansa och snacka konstkvinnor med konstkvinnor, OCH MÅLA PÅ GEMENSAMMA DUKAR! Vi skapar en underbar kväll och ett par underbara tavlor tillsammans hihi :-)

Ester Eriksson
En av Malmös mest självklara konstnärer och serietecknare samt en av våra absoluta favoriter kommer och hänger! Ester kommer att ställa ut ett par prints, samt ha med posters och (om vi har tur) böcker som kommer finnas till försäljning under kvällen. Ni kan följa Ester på instagram kontot @estersrester, hon har publicerat två seriealbum tidigare och intervjun vi gjort med henne finns att läsa på vår Instagram @konstkvinnor. VI ÄR SÅ TAGGADE PÅ DET HÄR! En utmärkt chans att få njuta av Esters humoristiska ångestskildringar.

Svala Edgren
Svala ska ha sin debututställning med oss och vi längtar till att se er helt blown away av hennes konst! Hennes målningar, collage och illustrationer porträtterar drabbande känslor och komplex ångest– man känner sig förstådd samtidigt som man inte förstår någonting om världen. Svalas konst öppnar upp psyket och skildrar det som är så svårt att skildra. De är ofta färgglada, estetiskt lättillgängliga, skräckfyllda och hemsöker oss med sin kraft. KOM IHÅG var ni såg henne först.

Rebecca Larsson
Rebecca Larsson läser på konsthögskolan i Malmö och arbetar i ett brett spektra av konstnärliga uttryck. Under kvällen kommer hon ställa ut sin filmkonst! Vi kommer ha visning av hennes film “Röd” två gånger under kvällen, klockan 19:30 och 20:30, så missa inte det!! Det kommer bli så otroligt häftigt att visa den här stämningsfulla filmen i den här miljön med er. Äkta UPPLEVELSE blir det. Utöver det kommer hon att sälja fotoböcker från hennes projekt “Clues” som ni kan läsa mer om här: http://rebeccalarsson.com/clues/

Vera Asptjärn
Vera är Malmöbo i hjärtat men bor just nu i Göteborg där hon går ett kandidatprogram i textilkonst. Själv beskriver hon sitt konstnärliga uttryck som naivistiskt, grällt och övertydligt. Hon använder flera olika material för att skapa helt fanatiska och starka skulpturer som både reflekterar över samhället vi lever i och är humoristiska. Vi har äran att få ställa ut till exempel hennes verk “Findusgubben” som handlar om bla kapitalism utifrån Nomad Foods-skandalen. Briljanta lustfyllda konstverk som roar och kritiserar. YAY!!!Vid 22:00 tar Too Cute To Puke över lokalen med fantastisk riot girl-musik. Stanna och dansa och klubba med oss!!!!

Julia Sahlin
Julia är uppvuxen i malmötrakten, men har bott utomlands ett par år men pluggar nu digitala kulturer i Lund och bor återigen i Malmö. Hon har målat i ungefär fyra år men alltid varit intresserad av visuella uttryckssätt - främst abstrakt konst och mode. För det mesta målar Julia med akrylfärg men tycker det är kul att “mix it up” med olika tekniker. Om sin konstfilosofi har hon sagt: “det viktigaste är att inte känna sig begränsad utan att låta fantasin och kreativiteten styra”.

Jåanna Andre
Jåanna har gått fyra års förberedande konstskola men kom aldrig in på någon högre nivå eftersom hon ”sket i mina lärares råd om att lära mig konstens alla regler för att sen kunna bryta dem”. Konsten och målningen fungerar för henne som terapi. ”Jag jobbar med skuggor som blir behållare för symbolik, populärkulturella referenser, flörtar med andra konstnärer, häxkonster, feministist propaganda och en liten touch av religiös tematik. Vid sidan av konstnärsskapet arbetar jag med kvinnliga konstnärer och är sjukt intresserad av konstnärlig kanon.” Utöver det driver hon tillsammans med kompisen Johanna hemsidan och Instagrammen Femart Club (www.femart.clubinstagram.com/femartclub).

Isadora Israel
Isadora är en Malmöbaserad konstnär och illustratör. Hon jobbar både med måleri, grafisk formgivning, illustration och rörlig bild. Tidigare har Isadora studerat 2 år på Örebro konstskola, 1 år på Ölands konstskola och har sedan dess varit verksam. Hon jobbar just nu mycket med att utforska olika abstraktioner målade med akvarell på naturpapper och fokusrar mycket på olika kompisitioner av organiska mönster.

Niki Cervin
Niki Cervin, född i Stockholm, men bor och verkar i Malmö, arbetar främst med måleri i större format men visar under kvällen mindre målningar från serien ”Studies of Messed-up Landscapes”. Cervin närmar sig, genom måleriet, miljöer vilka har utsatts för extrema väderförhållanden och som därigenom blivit upprivna och oigenkännliga. Genom ”Studies of Messed-up Landscapes” och systerserien ”Aftermath” undersöker Cervin specifika platser, så som Lousiana, Mississippi och Alabama och den förödelsen orkanen Katrina skapade i slutet av augusti 2005.
Mer om Niki på: www.nikicervin.com

Monika Norrby
Monika är utbildad på högskolan för fotografi och film (Göteborg) och har fått flera stipendium, till exempel Nudokdiplomet från Nordiska museet för boken ”Mor är rar” som är en dokumentation om kvinnan i familjen. Sune Jonsson och Stig T Karlsson som satt i juryn för detta stipendium skrev: ”Monika Norrby har med sina bilder skapat ett samtidsdokument över människors villkor och har en stark förtrogenhet i sitt sätt att fotografera.”
”Fotografi mitt sätt att betrakta världen på. Att se och fånga det som plötsligt uppenbaras av ljuset. Allt oftare hittar jag dessa moment i den allra närmsta omgivningen. I det sårbara. I det växande. Fotografier tätt tillsammans i ett flöde. Söker ursprunget.”

Utöver konstnärerna kommer vi ha två helt fantastiska fanzineskapare som kommer sälja sina verk på plats! Siri Lidbeck (kolla @sirilolidbeck på insta) och Karin Hjalmarsson (kolla @karinhj på insta). Det kommer bli SÅ fint.

Instagram: @konstkvinnor