Back to All Events

Releasekonsert Makross

  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
Makross-press-Stor.jpg

Alla goda ting är tre, såsom musketörer, tenorer och Kalle Ankas brorsöner. Pythagoras vurmade även han för talet tre när han kallade det för ”fullkomligt”, redan 500 år f.Kr. 2500 år senare, den 20:e oktober 2017 kan Makross diskografi sälla sig till denna skara av treenighet med releasen av dubbelvinylen: ”We Are Swedish Jazz Group”. Tänk så det kan gå.

Med starka originalkompositioner och med musikaliska rötter i den amerikanska och nordiska jazztraditionen spelar Makross finurlig, glädjefylld och svängig musik med humoristiska drag, fast nog går det att finna det svenska vemodet även i Makross om man letar lite. Makross har alltid känt sig mest hemma i livesammanhang, därför är denna skiva inspelad live i Sunnanå Studio framför publik. Makross är en ackordslös jazzkvartett med medlemmar bosatta i Malmö. Gruppen bildades 2010 och har två tidigare skivor i ryggen, även de på Havtorn Records: ”Det är inte så lätt” (2012) och ”Kapitel 2 – Vilken Lycka” (2015).
De har turnerat på klubbar och festivaler både i Sverige och internationellt.

Lineup:
Jens Persson - Altsax
Rasmus Nyvall - Tenorsax
Andreas Henningsson - Kontrabas
Kristoffer Rostedt - Trumset
www.makross.se

Grand Öl & Mat
Lördag 10 november, kl. 22:00–00:00
Fri entré till 23:00 i mån av plats, sedan 100kr inkl. garderob

Vill du äta innan kvällen drar igång? Välkommen att boka bord!

Later Event: November 10
Klubb Rundt Rundt