Back to All Events

BJÖRNS VÄNNER + KÜBLER ROSS. KLUBB: HYMN


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)

Grand presenterar en helkväll med Björns Vänner + Kübler Ross live på vår sen och efterföljande klubb med HYMN och lounge-DJ Carl-Johan Wirsell.

BJÖRNS VÄNNER:
Björns vänner är ett rockband som först bildades för 15 år sedan. Texterna är långt fram i mixen, och dessa präglas av stora känslor kring smala perspektiv, självironi, -ömkan och -utlämning samt en del humor för balansens skull. Tidigare i år släppte de singeln ”Dåliga förlorare/Sista spiken”, varav den första är ett rockminidrama och den andra behandlar den ratades evinnerliga ältande. För närvarande är de i färd med att spela in sin tredje fullängdsskiva.

Kübler Ross:
Åh, det här med att göra slut. Vissa odlar skägg, flyr ut till skogarna och lär sig sjunga i falsett för att bli kloka på sin hjärtesorg. Andra stänger in sig i sina nitton kvadratmeter stora lägenheter vid Nobeltorget och skriver låtar om hur kärlek är en äcklig sak. De startar punkband men det blir, inte helt oväntat, småländsk emo av det hela. De döper bandet efter en schweiz-amerikansk forskare som lanserade modellen om sorgens fem faser. Såklart. Som om det fanns några alternativ.

I klubben: HYMN
Musikmagasinet HYMN startade i april 2015. Vid lanseringen gjorde redaktionen det kommersiella självmordet att frångå korta nyheter om stora artister och i stället skriva om musik de verkligen gillar och som de anser inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet. Det har de aldrig ångrat. Parallellt med att skriva om musik har HYMN också klubbar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

I loungen: Carl-Johan Wirsell spelar dansmusik från jordens alla hörn.

Första band på scen ca 22:30
Klockan 22–03, fri entré innan kl. 23 i mån av plats, sedan 100kr
Grand tar endast kort.

Earlier Event: October 6
MOVE ON UP
Later Event: October 11
QUIZ MED QUIZMASTER DALLAS