Back to All Events

POETRY SLAM MED TROSA & LYRIK OCH ÖPPEN SCEN


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
poetry-trosa-500px.jpg

En klubb för estradpoesi – allt enligt originalreceptet från Chicago! Kom som poet och läs dina dikter eller som publik för att lyssna. Tävlingen är dessutom uttagning till Malmös stora Final i Poetry Slam senare i år!

Ett klassiskt Poetry Slam i Chicago-stil består av tre delar. Kvällen börjar med öppen scen där vem som helst har möjlighet att läsa sina dikter inför publik. Där efter kommer en inbjuden gäst, gärna någon lite känd eller med goda meriter. Senare på kvällen är det dags för tävlingsmomentet. Olika poeter fightas mot varandra och jurygrupper ur publiken utser en värdig vinnare.

MC: Vilska Lindgren
Förpoet: Josef Hoffert
Gästartist: Trosa & Lyrik
DJ: Meimei
Slammaster: Conrad Luckett

TROSA & LYRIK är ett Malmöbaserat feministiskt skrivkollektiv. De har arrangerat två succéartade uppläsningar i Malmö det senaste året, publicerat fansinet ‘Jag önskar att dikt var ett kommersiellt jävla påhitt för jag behöver pengar’ och sålt egenbroderade trosor. TROSA & LYRIK uppstod ur behovet av att bli stöttad och stöttas, och ur behovet av att, med självförtroendet i behåll, kunna svara ‘lol, nej’ när en kille frågar ‘har du ens läst Dostojevskij på originalspråk.’ På sätt och vis är de entreprenörer. De tjänar bara inte några pengar (än). TROSA & LYRIK består av Eira Bergman Jenssen, Fanny Björne, Alma Edvall Bons, Katarina Forssblad, Matilda Fält Skoglund, Mimi Gall, Alice Hansen, Alice Hedström, Diana Iskra, Evelina Johansson Ed, Malvina Lundborg, Lisa Nyborg & Emma Widebäck

Regler:
Max 3 minuter per framträdande
I tävlingen får man inte använda rekvisita
Man får inte upprepa dikter på den här slamscenen (inom ett år)

Vill du tävla eller bara läsa?
Föranmäl dig till Ord på Scen på ordpascen@gmail.com

Detta är deltävling TVÅ för höstterminen
Deltävling TRE är den 1 november
Den stora HÖSTFINALEN hålls den 10-11 november på festival VOKAL på INKONST

Välkommen som poet eller publik!

Ord på Scen i samarbete med ABF Malmö och Grand Öl&Mat

Vill du äta innan kvällen sätter igång? Spana in vår meny och boka bord.
Grand tar endast kort