Back to All Events

THE HANGED MAN + VICTOR FURBACKEN + KLUBB REMEMBER LOVE


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
The-Hanged-Man-live-på-Grand-i-Malmö.jpg

Remember Love och Grand presenterar stolt The Hanged Man!

Rebecka Rolfarts soloprojekt The Hanged Man har kallats ”fantastisk fusion av tarotkortsmörker och pop” (PSL) och ”mörk pop av högsta kaliber” (Festivalrykten). Efter flera intensiva år med banden Those Dancing Days och Vulkano tog Rebecka Rolfart en paus från musiken. Hon började studera konst men något lockade henne tillbaka och pausen blev inte långvarig. När hon tillslut återvände till låtskrivandet lutade det åt ett annat, mörkare, mer psykedeliskt håll. Ur det växte projektet The Hanged Man fram.

Projektet har hittills resulterat i två EPs, ”First Quarter Moon” från 2014 och ”Lord Have Mercy” från 2016, båda utgivna på Kning Disk/Telegram. Nu är äntligen debutalbumet ”Of Blood Is Full” färdigt och kommer släppas under hösten på Dubious Records.


Support: Musikern och låtskrivaren Victor Furbacken är nu aktuell med nytt solomaterial. Efter den mycket uppskattade första EP:n ”In the Rain”, ett projekt som fick lovord för väldigt fina liveframträdanden, följer Göteborgsmusikern och låtskrivaren nu upp med ytterligare en EP som släpps på vinyl i december 2017.

Franska Trion, i synnerhet kanske, men även Truls Mörck, Hästpojken, Stefan Sundström, är bara några av de sammanhang där han som basist bidragit till att skapa spännande konstellationer och inspelningar. I sin egen sfär, med det egna skrivandet, känns han redan tydlig i sitt uttryck och sound. En musiker som trivs bäst med att befinna sig i en ständig musikalisk utveckling och inte räds att pröva nya vägar.

I klubben: Remember Love handlar om att förmedla dansglädje, lycka och energi. Kom och ladda upp kärlekens batterier. Vi bjuder på våra favoritlåtar och hoppas att du blir kär i dem med.

Efter succén på senaste klubben är den nördiga vikarien tillika Princedyrkaren Ola numera visstidsanställd och dj-duon All–Ice & Ola fortsätter att regera över dansgolvet på Grand.

Ni känner Alice från Indiegympan Heartbeats, The Clitts, Ryska Posten och tusen saker till. Ola är redaktör för musikmagasinet HYMN, har tidigare haft både funk- och proggklubbar på Debaser men anser sig vara väldigt allround som DJ. Räkna med en galen blandning av gammal soul, funk, disco, girlgroups och nyare bangers av olika slag. Den gemensamma nämnaren är att låtarna är bra på riktigt, går att dansa till och levereras med stil och smak.

Några av våra favoritband: Hidden Cameras, Prince, Alvvays, Belle and Sebastian, Martha and The Vandellas, The Shangri-Las, Stevie Wonder, Camera Obscura, Chic, Sly and the Family Stone, France Gall, Buzzcocks, MFSB, Saint Etienne och The KLF.

Dance or die!


Fri entré till 23:00 i mån av plats, sedan 100kr inkl. garderob

Earlier Event: October 19
HANOUNEH & THE POLYDRAMATICS
Later Event: October 21
KLUBB ODE TO JOY MED LIVE: FOLKS (GBG)