Back to All Events

HANOUNEH & THE POLYDRAMATICS


  • Grand Öl & Mat 17 Monbijougatan Malmö, Skåne län, 211 53 Sweden (map)
hanouneh-hemsidan.jpg

Välkomna på releasekonsert med Hanouneh & The Polydramatics. Under artistnamnet Hanouneh har hon stått på scen med stora liveband i Ramallah och Bamako, spelat in album i Beirut med systemkritiska undergroundrappare och gjort filmmusik till dokumentären om Mellanösterns enda kvinnliga racingteam. Så tog hon en paus, skrev nytt material och dök upp i annorlunda skepnad med konstellationen The Polydramatics, där hennes personliga texter med mycket svärta ramas in av Andreas Baw (trummor), Kristian Rimshult (kontrabas), Dennis Rosendahl (piano/rhodes) och Tobias Ekqvist (gitarr).

Den hyllade debutsingeln ”Bruises” trippelnominerades i Scandinavian Soul Music Awards och fick musikbloggen HYMN att vänta på det stora genombrottet från ”en av de bästa soulrösterna det här landet har att bjuda på”. Och nu är det äntligen dags att fira släppet av albumet Hometown Prophecies, som i sin första recension beskrivs som ”connecting dots between jazz traditions, future soul grooves, the chilled end of Minneapolis funk, and the ghosts of old blues players and modern R&B”. Detta vill ni inte missa!

Fri entré, öppet till 01:00.
Vill du äta innan kvällen drar igång? Välkommen att boka bord!
Grand tar endast kort